Autokatalüsaator

Autokatalüsaator

Sõiduki katalüsaatori ülesanne on puhastada kahjulikke heitmeid. See osa vähendab sõiduki keskkonnamõju. Te saate kogu vajaliku teabe selle osa kohta ja saate tellida selle veebis meie kaupluses. Vaatame allpool katalüsaatorikomponenti.

Katalüsaatori komponendid

Kaasaegne katalüsaator koosneb kolmest komponendist:

1.      Esimene element ühendab lämmastikoksiidid.

2.      Teine element eemaldab süsinikmonooksiidi.

Kolmanda elemendi ülesanne on edastada heitgaaside mõõtmised pardaarvutile, mis on omamoodi andur.

Kõik kolm elementi on kaetud roostevabast terasest.

Kasutusiga

Katalüsaatoril on suhteliselt pikk kasutusiga, mis jääb kolme ja seitsme aasta vahele. Sõltuvalt läbitud kilomeetrite arvust on see 100 000-150 000 km. Selle aja möödudes tuleb osa välja vahetada.

Rikke põhjuseks on sageli katalüsaatori kolme osa katva korpuse läbipõlemine, mis on täiesti normaalne. Põhjuseks võib olla ka mootoririke, mis põhjustab mantli kiiremat läbipõlemist.

Selleks, et diagnoosida rike õigeaegselt, peaksite kontrollima pardaarvuti andurit; kui see süttib, on aeg võtta meetmeid.

Ehtne või järelturu katalüsaator?

Loomulikult on originaalkatalüsaator soovitatav asendusvariant. See tagab kõigi mootori töörežiimide säilimise. Kuid mitte igaüks ei saa seda endale lubada, sest hind on väga kõrge ja seda ei toodeta meie riigis.

Sellisel juhul on kaks võimalust:

- Leegipüüdjad. Odav viis kas katalüsaatori täielikuks asendamiseks või vana katalüsaatori korpuse paigaldamiseks. Sellise olukorraga võite kokku puutuda kasutatud auto ostmisel. Paljud hoolimatud müüjad kasutavad seda meetodit, et varjata asjaolu, et osa on välja vahetatud. Sellised asendusained koormavad keskkonda ja mootorit, mis viib järjekordse rikke tekkimiseni.

- Universaalne katalüsaator. Palju kallim kui esimene variant, sobib see kõikidele sõidukimudelitele ja töötab laitmatult. See mõjutab keskkonda vähem ja ei koorma mootorit üle. Teine võimalus on paigaldada uued komponendid (mesilasi) vana osa kestasse.

Lõpetuseks tahame lisada: kui teil on probleeme katalüsaatoriga, peaksite viivitamatult pöörduma spetsialistide poole ja laskma selle osa välja vahetada.

Ehtne varuosa on alati esmatähtis, sest see tagab teie sõiduki jätkuva töö. Kahjuks ei saa sama öelda sarnaste või asendusautode katalüsaatorite osade kohta. Need aitavad kaasa mootori kiirendatud riketele ja te ei saa diagnostikakaarti ning muidugi on need suur löök keskkonnale.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.