Kuidas valida suverehve

Kuidas valida suverehve

Kevade saabudes kaob vajadus talverehvide järele ja juht peab otsustama, millised suverehvid autole soojaks ajaks alla panna.

Rehvide liike ei olegi väga palju, kuid nende valimisel tasub tähelepanu pöörata kliimavööndile, kus neid kasutama hakatakse.

Rehvide liigid:

1. Maanteerehvid. Autoomanike klassikaline valik. Näitavad suvel tihedat haarduvust teekattega ja pikisooned juhivad kontaktpinnalt vee eemale, kuid meeles tuleb pidada, et väga märja tee korral pole need kuigi head.

2. Sportrehvid. Valik nende jaoks, kes armastavad kiirust, suurepärane haarduvust teekattega. Kehva tee korral haarduvus halveneb. Väga märja tee korral ei ole soovitav neid kasutada, kuna puuduvad vett ärajuhtivad sooned.

3. Iga ilma rehvid. Populaarne valik aastaringseks sõitmiseks mõõduka ilmaga. Temperatuuril alates -10 Co hakkavad kahjuks elastsust kaotama. Naastude puudumise tõttu ei ole selliseid rehve jääl ja lumel sõitmiseks soovitav kasutada.

 

Rehvide protektoril on oluline roll selles, kuidas auto käitub teekonarustel ja niiskel teekattel:

1. Asümmeetriline suunatud. Kindlustab meeldiva sõidu ja haarduvuse teekattega, kuid nõudlik selle kvaliteedi suhtes. Autosõprade seas kalliduse tõttu kõige ebapopulaarsem valik.

2. Asümmeetriline suunamata. Hea haarduvus teekattega, tundlik juhitavus, kuid vee ärajuhtimine kehvem.

3. Sümmeetriline suunatud. Tänu mustrile heal tasemel kaitse vesiliu eest, mis tagab maksimaalse haarduvuse teega.

4. Sümmeetriline suunamata. Autoomanike seas kõige levinum valik. Suurepäraste mugavus- ja amortisatsiooninäitajatega. Halvemast küljest näitab ennast vee ärajuhtimisel, kuid on ühe parima teekattega haarduvuse näitajaga.

Et suverehv teid kaua teeniks, tuleb tähelepanu pöörata koormusindeksile, mis näitab lubatud koormust ühele rehvile ja kiirusindeksile rehvide tippkiiruse määramiseks. Nende parameetrite määramisel saavad meie töötajad teid aidata.

 

Kuidas valida talverehve

Ohutuse ja teega tiheda haarduvuse tagamiseks talvisel ajal tuleb talverehvide allapaneku küsimusele läheneda põhjalikult ja selgusele jõuda, mis tüüpi talvine rehvikomplekt tuleks soetada. Talverehvid on suvistest tihedamad ja nende ehitus keerukam. Seetõttu on need kallimad, kuid kvaliteet ja ohutus õigustavad nende hinda.

 

Talverehvide liigid:

1. Naastrehvid, mõeldud sõitmiseks jääl ja lumel. Ei tohiks kasutada asfaldil, kuna see kulutab naaste, rikub teekatet ja võib tekitada avariiohtlikke olukordi.

2. Naastudeta rehvid jagunevad:

· Skandinaavia tüüpi rehvid – haakuvad tänu protektorimustrile hästi teekattega, mis annab ideaalse haakuvuse lumise ja märja teega. Naastrehvidega võrreldes vähem tõhusad jäätunud teel, kuid nendega on lubatud sõita asfaldil.

· Euroopa tüüpi rehvid – kindlustavad stabiilse püsivuse märgadel ja lörtsistel teedel. Tänu jäikusele skandinaavia tüüpi rehvidest vastupidavamad, kuid saavad halvasti hakkama jäätunud teedel.

 

Peamine, mida autoomanikud meeles peavad pidama on vajadus rehve regulaarselt uuendada, kas või vähemalt iga 2-3 hooaja tagant. Parimaid rehve nimekatelt tootjatelt aga leiavad autosõbrad meie poest.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.