Roolikatted

Aktiivsed filtrid

Miks on roolikate vajalik autojuhile?

        

Kui sul on auto, siis sa tead, et autoga sõites on mõnikord vaja pikki tunde roolis istuda. Rooli käepide võib muutuda külmemaks kui autosalongi temperatuur langeb ning samuti võib see muutuda kuumaks, kui päike sellele paistab. Sellistes olukordades võib autojuhi mugavus ja kontsentratsioon kannatada. Seepärast ongi oluline omada roolikatet, mis kaitseb rooli käepidet temperatuurimuutuste eest ja annab juhile mugavuse, mida ta vajab, et keskenduda sõidule.

          

Mis on roolikate?

         

Roolikate on tavaliselt valmistatud vastupidavast materjalist nagu nahk, mikrokiud või silikoon. See on spetsiaalselt loodud kate, mida paigaldatakse rooli ümber, et kaitsta seda väliskeskkonna eest ja tagada juhile mugavus. Roolikatted on saadaval erinevates värvides ja mustrites, et juht saaks valida oma auto interjööriga sobiva variandi.

           

Miks peaksid autojuhid kasutama roolikatet?

         

1.Kaitse kätele

Autojuhid võivad kokku puutuda paljude erinevate tingimustega, mis võivad nende kätele halvasti mõjuda. Näiteks võivad käed külmetuda, kui rool on külm, või higistada, kui rool on kuum. Roolikate kaitseb neid temperatuurimuutuste eest ja tagab, et juht saab autojuhtimise ajal end mugavalt tunda.

       

2.Vältida libisemist

Roolikate tagab kindla haardumise ja aitab vältida käte libisemist roolil. See omakorda parandab juhi kontrolli auto üle, eriti rasketes teeoludes, kus haardumine võib olla raskendatud.

       

3.Kaitse roolile

Roolikate kaitseb ka rooli ennast. Päikese käes võib rool kuumeneda ja kahjustada, samuti võib külm rool muutuda hapraks ja praguneda. Roolikate kaitseb rooli selliste välismõjude eest, et vältida kahjustuste tekkimist ja vähendada vajadust selle väljavahetamiseks.

       

4.Mugavus

Roolikatte kasutamine võib mõjutada ka juhi mugavust sõidu ajal. Nahk- või mikrokiust katted võivad tunda end pehmemalt ja mugavamalt kui paljas rool, mis võib aidata vähendada väsimust pikematel sõitudel. Roolikatte abil on võimalik ka muuta rooli haardumine meeldivamaks ja muuta sõiduk

           

Roolikatteid saab valmistada erinevatest materjalidest, nagu näiteks nahk, kunstnahk, tekstiil, veluur jne. Igal materjalil on oma eelised ja puudused. Näiteks võib nahk olla väga vastupidav ja kvaliteetne, kuid samal ajal ka üsna kallis. Kunstnahk on odavam variant, kuid võib olla vähem vastupidav kui päris nahk. Tekstiil ja veluur on mugavad ja pehmed, kuid võivad olla ka raskemini puhastatavad kui nahk või kunstnahk.

         

Enne roolikatte paigaldamist tuleb kindlasti veenduda, et see sobib sinu sõiduki rooliga. On oluline, et roolikate oleks õige suurusega ja sobiks hästi rooli külge. Valesti paigaldatud roolikate võib hakata liikuma või libisema, mis võib tekitada ohtlikke olukordi sõidu ajal.

         

Roolikatete paigaldamine on üsna lihtne ja seda saab teha ise kodus, ilma professionaalse abi vajaduseta. Kuid on oluline jälgida, et rool oleks paigaldatud korralikult ja kindlalt, et tagada ohutu sõidukogemus.

        

Lõpetuseks, roolikatted on suurepärane viis anda oma sõidukile uus välimus ja samal ajal kaitsta rooli kulumise ja pleekimise eest. Õige roolikate valik aitab kindlustada mugavama ja turvalisema sõidu ning pikema eluea sinu sõiduki roolile. Kui oled huvitatud roolikatete ostmisest, siis pöördu kindlasti spetsialistide poole, et saada parimaid soovitusi oma sõiduki jaoks sobiva roolikatte valimisel.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.