Pidurisüsteem

Aktiivsed filtrid

Mootorsõidukite pidurisüsteem on üks olulisemaid turvalisuse tagamiseks vajalikke süsteeme, mis aitab juhil ja kaasreisijatel hoida end sõidu ajal turvaliselt ning ennetada ohtlikke olukordi teel. Pidurisüsteemid on olnud olemas juba aastakümneid ning need on pidevalt arenenud, et tagada üha parem jõudlus, ohutus ja vastupidavus.

      

Pidurisüsteem koosneb mitmest olulisest komponendist, millest kõige tähtsamad on pidurikettad, piduriklotsid, pidurivedelik, piduritorud ja pidurisadulad. Kui piduripedaalile vajutatakse, surutakse piduriklotsid pidurikettale vastu ning see tekitab hõõrdumist, mis aeglustab auto liikumist. Pidurivedelik surutakse läbi piduritorude pidurisadulateni, mis liigutavad piduriklotse ja pidurikettaid.

       

Pidurikettad ja -klotsid on kaks olulist pidurisüsteemi komponenti. Need komponendid toimivad koos, et aeglustada ja peatada sõidukit ning tagada juhi kontrolli all hoidmine. Piduriketaste ja -klotside kvaliteet on väga oluline ning nende valimine võib olla suur erinevus turvalisuses ja jõudluses.

          

Pidurisüsteemi oluline komponent on pidurivedelik, mis transpordib jõudu pidurisüsteemi kaudu. See on hädavajalik, et pidurid saaksid korralikult töötada. Pidurivedelik peab olema puhas ja korralikult hooldatud, et vältida lekkeid või muid vigu, mis võivad mõjutada pidurisüsteemi tõhusust.

           

Piduritorud on üks vähem tähtsaid, kuid siiski olulisi pidurisüsteemi komponente. Need ühendavad pidurisadulad piduriklotside ja -ketastega. Piduritorud peaksid olema valmistatud kvaliteetsetest materjalidest, et tagada nende vastupidavus ja tugevus.

         

Pidurisadulad on pidurisüsteemi oluline komponent, mis liigutavad piduriklotse ja pidurikettaid. Pidurisadulad võivad olla kas liug- või ujuvsadulad. Liugsadulad on fikseeritud, samas kui ujuvsadulad liiguvad edasi-tagasi. Ujuvsadulad on tavaliselt kallimad, kuid nad tagavad parema pidurdusvõime.

        

Piduriketaste vahetamine on üks pidurisüsteemi hooldustöödest, mis tuleb teha teatud aja tagant. Üldiselt soovitatakse pidurikettaid vahetada iga 60 000-80 000 km tagant, kuid see võib erineda sõltuvalt sõidutingimustest ja pidurite kasutamisest.

          

Piduriketaste vahetamine on üsna lihtne protseduur, mida saab teha kogenud mehaanik või ka koduste vahenditega, kui omatakse piisavat tehnilist oskust ja vajalikke tööriistu. Kui aga puudub varasem kogemus, on soovitatav lasta piduriketaste vahetus teostada spetsialiseerunud töökojas.

         

Piduriketaste vahetuse käigus tuleb vahetada alati ka piduriklotsid, sest uute piduriketaste kasutamisel kuluvad vanad piduriklotsid liiga kiiresti ära ning ei taga piisavat pidurdusjõudu. Lisaks tuleb vahetada ka pidurivedelik, et tagada korralik pidurdusjõud.

       

Üldiselt võib öelda, et pidurisüsteemi hooldus ja remont on äärmiselt olulised sõiduki turvalisuse seisukohalt ning nende tööde tegemine tuleb võtta tõsiselt. Kui tekib kahtlus, et pidurid ei toimi korralikult või on midagi valesti, tuleks viivitamatult pöörduda spetsialiseerunud töökotta, et vältida võimalikke ohtlikke olukordi.

       

Car Shop pakub laia valikut pidurisüsteemi komponente ning ka spetsialiseeritud hooldus- ja remonditöid. Meie asjatundlikud mehaanikud tagavad, et sõiduki pidurid toimivad alati optimaalselt ning tagavad sõiduohutuse igal ajal. Lisaks pakume ka konsultatsiooni ja nõuandeid, kuidas hoida oma pidurisüsteemi korras ning vältida ohtlikke olukordi.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.