Ketirattad

Aktiivsed filtrid

Ketirattad: tugevad, vastupidavad ja usaldusväärsed

      

Ketirattad on oluline osa mistahes sõiduki süsteemist. Need tagavad jõuülekande mootorilt ratastele ja annavad auto liikuma paneva jõu. Ketirattad on sageli kasutusel sõidukitel, millel on nelikvedu, sest need võimaldavad paremat haardumist ja veojõudu.

      

Ketirattaid on mitut tüüpi, kuid enamasti kasutatakse neid kahte tüüpi: konveier ja hammasratas. Konveieri ketid on kõige tavalisemad ja neid kasutatakse tavaliselt raskemate sõidukite puhul nagu veoautod, bussid ja traktorid. Hammasrattad on aga tavaliselt kergemate sõidukite jaoks, nagu näiteks sõiduautod ja mootorrattad.

      

Ketirataste eelised

      

Ketirattad on palju vastupidavamad kui rihmad, mistõttu kestavad need kauem ja taluvad suuremaid jõude. Samuti on ketirattad üldiselt usaldusväärsemad, kuna neil on vähem võimalusi puruneda või katki minna. Lisaks on ketirattad tavaliselt odavamad kui muud tüüpi jõuülekande vahendid, nagu näiteks hüdraulikasüsteemid.

      

Kuidas valida õiged ketirattad?

      

Kui otsite uusi ketirattaid oma sõidukile, on oluline valida õiged suurused ja tüübid vastavalt sõiduki spetsifikatsioonidele. Kui te ei tea, millised ketirattad teie sõidukile sobivad, võite küsida nõu oma autokaupluse spetsialistidelt.

      

Ketirataste hooldus

      

Kui olete paigaldanud uued ketirattad, on oluline neid regulaarselt hooldada, et tagada nende pikaajaline toimimine. Ketirataste hooldus sisaldab keti puhastamist, õlitamist ja pingutamist vastavalt tootja juhistele. Ketirataste õige hooldamine tagab sõiduki jõudluse ja ohutuse ning aitab vältida ebameeldivaid ja kulukaid remonditöid.

      

Ketirattaid on võimalik hooldada ka ise, kuid kui te ei ole tehniliselt pädev, on soovitatav otsida professionaalset abi. Autokauplused pakuvad ketirataste hooldusteenuseid, et tagada nende korralik toimimine ja pikaealisus. 

      

Mõnedel autodel on tootja poolt soovitatud ketirataste kasutamine, kuna need pakuvad paremat haardumist ja stabiilsust lumisel ja jäisel teel ning kruusateel sõites. Kuid isegi kui teie auto tootja ei soovita ketirattaid, võib nende kasutamine olla vajalik raskete talviste tingimuste korral.

      

Enne ketirataste ostu sooritamist tuleb kindlasti veenduda, et need sobivad teie sõidukile ja vastavad teie piirkonna talvistele teeoludele. Keti- ja rehvitootjad pakuvad tavaliselt konkreetseid ketimudeleid erinevatele sõidukimarkidele ja mudelitele. Kui te ei ole kindel, milline ketimudel teie sõidukile sobib, saate alati pöörduda oma kohaliku autokaupluse või rehvitöökoja poole ning paluda nende abi.

      

Ketirataste kasutamine nõuab mõningaid erimeetmeid võrreldes tavarehvidega sõitmisega. Esiteks peate enne ketirataste paigaldamist veenduma, et teie sõiduki käigukast oleks neutraalasendis ja käsipidur oleks tõmmatud peale. Kui olete ketirattad paigaldanud, peate regulaarselt kontrollima nende pinget ja seisukorda ning veenduma, et need oleksid õigesti paigaldatud.

      

Kui otsustate kasutada ketirattaid, peate meeles pidama, et nende kasutamine on mõeldud ainult talviste teeolude korral ja need tuleb eemaldada, kui teeolud paranevad. Lisaks ei tohi te ketiratastega sõita asfaldil või muul kõval pinnasel, kuna see võib kahjustada nii teid kui ka teisi sõidukijuhte.

      

Kui olete valmis ketirattad soetama, saate neid osta oma kohalikust autokauplusest või rehvitöökojast. Samuti võite kaaluda interneti teel tellimist, kuid olge ettevaatlik, kuna te ei saa alati olla kindel, et ketid sobivad teie sõidukile ning need vastavad teie piirkonna teeoludele.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.