Akud

Aktiivsed filtrid

Üks iga auto tähtsamaid osi on aku. Paljud autoomanikud nimetavad seda üha sagedamini lihtsalt akuks. Kuna sellest sõltub sõiduki töö, tasub seda osa vastutustundlikult valida. Arvesse võetakse mitmeid tegureid. Kui valite aku õigesti, saate vältida rikkeid ja osade uuesti ostmist. 

   

Miks peate ostma aku?

Paljud autoomanikud teevad vea, et nad arvavad, et akut on vaja ainult auto mootori käivitamiseks. See on aga suur väärarusaam, sest see tarbib energiat kogu sõiduki teekonna vältel. Siin tuleb mängu kogu auto elektrisüsteem. Töötavat generaatorit kasutatakse aku enda laadijana. 

Võib juhtuda, et aku tühjeneb kõige ebasobivamal ajal järgmistel põhjustel:

- harjad on kulunud;

- rektifikaator ebaõnnestub;

- Aku rahulikku voolu leke.

Kuid üks peamisi aku tühjenemise põhjusi on siiski selle suur energiatarbimine. Kui juhtub, et aku lakkab töötamast, tasub kõigepealt kindlaks teha täpne põhjus, et see ei juhtuks uue seadmega pärast ostmist. 

   

Millist tüüpi patareid on turul

Autoentusiastide jaoks on turul saadaval mitut tüüpi akusid, mis sobivad erinevatele automudelitele. Igal tüübil on omad eelised ja puudused. Tänapäeval saavad ostjad valida oma auto jaoks järgmisi akutüüpe:

1. hooldatav. Seda tüüpi seadmed vajavad enne kasutamist täiendavat manipuleerimist. Need täidetakse veega ja seejärel tehakse ettevalmistusi. Neid müüakse nn. kuivana. Turul on ka selle kategooria akud ja mudelid, mis on kasutusvalmis. Need on juba elektrolüüdiga täidetud ja nominaalladusega. 

2. Hooldusvaba. Need seadmed on autoomanike seas kõige populaarsemad. Nende eripära on see, et nad on väga vastupidavad ja vastupidavad vibratsioonile ja mehaanilistele löökidele. Peamine asi, mida nende ostmisel silmas pidada, on see, et need ei võimalda mingeid parandusi ega muudatusi. 

3. vähese hooldusega patareid. Need akumudelid on kõige vähem populaarsed, sest need nõuavad omanikult palju tähelepanu. Elektrolüüdi taset ja tihedust tuleb pidevalt kontrollida. Vajalik võib olla ka destilleeritud vee lisamine. 

   

Mida otsida aku ostmisel

Esimene asi, mida tarbijad otsivad, on mahtuvus, mis näitab, kui palju elektrit on aku valmis andma, kui seda kasutatakse kakskümmend tundi. See on märkimisväärne väärtus. Kui aku pinge suureneb, suureneb oluliselt mootori käivitamiseks vajalik energia. Kuid oluline on ka mõista, et mõnel juhul ei ole vaja võtta korraga mahupatareid, kui auto käivitub halvasti. Mõnikord on selle põhjuseks probleemid autos endas. 

Tähelepanuväärsed on ka mõõtmed ja kinnitusmeetodid autos. Praegu puuduvad nende parameetrite kohta ühtsed andmed. Enne uue aku ostmist peaksite mõõtma mõõtmed ja määrama kindlaks paigalduse tüübi. Klemmikorralduse tüüp võib sõltuvalt sõiduki margist ja mudelist erineda. Nende küsimustega arvestamine võib vältida vajadust tagastada seade hiljem jaemüüjale. 

Kasutustingimused on olulised igale autojuhtidele. Kui omanik elab tugevas külmas, peaks ta otsima suure elektrolüütide tihedusega seadmeid. Muudel juhtudel tuleb seade koju viia või soojendada seda, lülitades sisse kaugtuled või muud auto elektriseadmed. 

Ja selleks, et aku kestaks võimalikult kaua, peaksite enne ostmist tähelepanu pöörama tootja kasutamissoovitustele. Need muudavad akud kallimaks, kuid aitavad teil leida teile sobiva seadme. 

   

Kust osta õigete spetsifikatsioonidega aku

Õigete tehniliste parameetritega aku ostmiseks tasub võtta ühendust meie kauplusega. Pakume erinevate omadustega usaldusväärseid mudeleid. Need erinevad võimsuse, paigaldustüüpide, mõõtmete ja tootja poolest. Iga autojuht korjab üles selle, mida te oma auto jaoks vajate. Kõikide osade hinnad on võimalikult taskukohased.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.