Laste turvatoolid

Aktiivsed filtrid

Laste turvatoolid on hädavajalikud, et tagada laste turvalisus sõidukis. Need on mõeldud lastele vanuses kuni 12 aastat ja mõned mudelid sobivad isegi imikutele. Laste turvatoolid kaitsevad laste pead, kaela ja selga õnnetuste korral ning aitavad vähendada vigastuste riski.

      

Kuidas valida õige turvatool?

      

Enne kui valite turvatooli, peate teadma, milline sobib teie lapsele kõige paremini. See sõltub lapse vanusest ja kaalust. Siin on mõned näpunäited õige turvatooli valimiseks:

        

- Imikute turvatoolid on mõeldud vastsündinutele ja väikelastele kuni 13 kg. Need turvatoolid paigaldatakse auto tagaistmele seljaga sõidusuunas. Sellised turvatoolid peaksid olema mugavad ja sobivad teie lapse kaalule ning pikkusele. Samuti peaksite veenduma, et turvatool on paigaldatud õigesti ja on kindlalt kinnitatud autosse.

        

- Laste turvahällid sobivad lastele vanuses 1-4 aastat või kaaluga kuni 18 kg. Need turvahällid paigaldatakse samuti auto tagaistmele seljaga sõidusuunas. Turvahäll peaks olema piisavalt suur, et laps saaks selles mugavalt istuda, kuid samal ajal piisavalt väike, et tagada piisav kaitse õnnetuse korral.

       

- Turvatoolid sobivad lastele vanuses 4-12 aastat või kaaluga 15-36 kg. Sellised turvatoolid paigaldatakse auto tagaistmele ning sõidusuuna saab valida vastavalt lapse suurusele. Turvatool peaks olema piisavalt suur, et laps saaks selles mugavalt istuda, kuid samal ajal piisavalt väike, et tagada piisav kaitse õnnetuse korral.

        

Kuidas paigaldada turvatooli?

        

Turvatooli õige paigaldamine on oluline lapse turvalisuse tagamiseks. Siin on mõned näpunäited turvatooli õigeks paigaldamiseks:

       

- Imikute turvatoolid ja turvahällid tuleb paigaldada auto tagaistmele seljaga sõidusuunas. Enne paigaldamist tuleb kontrollida, kas turvatool või turvahäll on õigesti reguleeritud vastavalt lapse suurusele. Samuti peate veenduma, et turvatool on kindlalt kinnitatud autosse vastavalt tootja juhistele.

        

- Laste turvatoolid paigaldatakse tavaliselt auto tagaistmele ning saab valida sõidusuuna vastavalt lapse suurusele. Enne paigaldamist peate veend

       

Kõige tähtsam on muidugi see, et turvatool oleks õigesti paigaldatud vastavalt lapse vanusele, kaalule ja pikkusele. Seetõttu on oluline valida turvatool, mis vastab teie lapsele ja tema vajadustele. Õige turvatool tagab, et laps on turvaline ja kaitstud võimaliku õnnetuse korral.

         

Ükskõik, millist turvatooli te valite, on oluline tagada selle korrektne paigaldamine. Turvatooli paigaldamiseks on olemas mitmeid erinevaid meetodeid, näiteks ISOFIX-süsteem, turvavöö kinnitamine või auto kinnitussüsteem. Enne ostu sooritamist peaksite veenduma, et teil on vajalikud teadmised ja oskused turvatooli õigeks paigaldamiseks.

         

Laste turvatoolid on saadaval erinevates mudelites, mis sobivad erinevatele vanustele ja kaaludele. Näiteks on olemas vastsündinute turvatoolid, mis sobivad kuni 13 kg kaaluvatele imikutele, ja seejärel tulevad edasi lasteturvatoolid, mis sobivad kuni 36 kg kaaluvatele lastele. Mõned turvatoolid on ka mitmeotstarbelised, mis võimaldavad kasutada neid erinevate vanuserühmade puhul.

         

Enne ostu sooritamist peaksite kaaluma ka muid funktsioone, mida turvatool pakub. Näiteks võib turvatoolil olla reguleeritav seljatugi ja peaosa, mis võimaldab kohandada turvatooli vastavalt lapse kasvule ja arengule. Lisaks võivad mõned turvatoolid pakkuda täiendavat mugavust, nagu näiteks pehmendused, käetoed ja jalaristikud.

          

Turvatooli valimisel on oluline arvestada ka sellega, millist tüüpi autoga te sõidate. Näiteks on mõned turvatoolid mõeldud kasutamiseks ainult sõiduautodes, samas kui teised sobivad ka maasturite ja väikebusside jaoks. Enne ostu sooritamist veenduge, et turvatool sobib teie auto istmete ja turvavöödega.

          

Kui otsustate osta kasutatud turvatooli, siis peate olema eriti ettevaatlik. Kasutatud turvatoolidel võib olla varjatud vigu ja kahjustusi, mis võivad kahjustada turvalisust. Seetõttu soovitame alati osta uut turvatooli, et tagada maksimaalne turvalisus teie lapsele.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.