Õlipihusti

Aktiivsed filtrid

Mootor on sõiduki kõige olulisem komponent, mis tagab selle korrektse töö ja liikumise. Kuid mootori tööks on vaja ka õli, mis tagab mootori osade määrimise ja jahutamise ning kaitseb neid kulumise eest. Seetõttu on oluline, et õli jõuaks mootori osadesse ühtlaselt ja õiges koguses ning selleks on vajalik õlipihusti.

      

Õlipihusti on väike seade, mis asub mootori sees ja vastutab õli jagamise eest mootori osadele. Õlipihusti funktsiooniks on õli pihustamine erinevatele mootori osadele, et tagada nende määrimine ja jahutamine. See tagab mootori osade pikema eluea ning aitab vältida kulumist ja rikkeid.

      

Õlipihusti koosneb pihustipeast, mis paikneb mootori sees, ja pihustikorpusest, mis asub mootori välisküljel. Pihustikorpusesse siseneb õli ja seejärel liigub pihustipeani, kus õli pihustatakse mootori erinevatele osadele. Õlipihusti funktsiooni täitmiseks on oluline, et see oleks piisavalt tihedalt paigaldatud ning korralikult töötaks.

      

Õlipihusti on üks mootori olulisemaid komponente ning selle korralik toimimine on eluliselt oluline mootori tervise ja pikaealisuse tagamiseks. Kui õlipihusti ei toimi korralikult või on kahjustatud, võib see põhjustada mootori kahjustumist või isegi riket. Seetõttu on oluline regulaarselt kontrollida õlipihustit ning vajadusel seda välja vahetada.

      

Õlipihusti väljavahetamine on lihtne protseduur, mida saab teha kodus või autoteeninduses. Enne uue õlipihusti paigaldamist tuleb aga veenduda, et see sobib teie sõiduki ja mootoriga ning vastab kõigile tehnilistele nõuetele. Samuti tuleb õlipihusti korralikult paigaldada, et tagada selle õige jaotamine mootori osadele.

      

Kui olete oma sõiduki õlipihusti välja vahetanud, võite märgata, et mootor töötab paremini ja sujuvamalt kui enne. See on tänu uue õlipihusti paremale toimimisele ning õigele õlijaotusele mootori osadesse. Lisaks tagab uus õlipihusti mootori osade pikema eluea ning aitab vältida kulumist ja rikkeid.

      

Kuidas õlipihustid töötavad?

      

Õlipihustid on seadmed, mis süstivad õli mootorisse. Need on tavaliselt paigutatud mootoriploki ülaossa ja töötavad väga sarnaselt kütusepihustitega. Õlipihusti peamine eesmärk on tagada, et mootori erinevad osad oleksid korralikult määritud, et vältida liigset hõõrdumist ja kulumist.

      

Õlipihustid on konstrueeritud nii, et nad töötaksid õhku ja õli kokku segades. Õli süstitakse düüsi kaudu õhuvoolu sisse, mis tekitab pilve. See õlitolm kantakse siis mootorisse. Õlipihustitel on tavaliselt väga väike düüs, mille kaudu õli väljub. Selle tulemusena on õli süstimine mootorisse täpne ja kontrollitud.

      

Õlipihustid võivad olla kas elektroonilised või mehaanilised. Elektroonilised õlipihustid töötavad tavaliselt kõrgsurvepumpade abil, mis pumbavad õli pidevalt düüsi sisse. Mehaanilised õlipihustid kasutavad aga tavaliselt mootori rõhku, et õli düüsist välja suruda.

      

Millal on vaja õlipihusteid välja vahetada?

      

Kui õlipihustid hakkavad ebaõnnestuma, võib see põhjustada mitmeid probleeme. Näiteks võib õlirõhk langeda, mis võib põhjustada mootori kahjustusi. Kui õlipihusti ei suuda piisavalt õli mootorisse süstida, võib see põhjustada ka hõõrdumist, mis omakorda võib põhjustada mootori kulumist.

      

Õlipihustite vahetamise vajadus sõltub tavaliselt sellest, kui palju kilomeetreid on auto läbinud. Kui auto on läbinud palju kilomeetreid, võivad õlipihustid olla kulunud ja vajada väljavahetamist. Samuti võivad õlipihustid olla korrosiooni või muu kahjustuse tõttu defektid, mis tähendab, et need tuleks välja vahetada.

      

Kuidas õlipihusteid välja vahetada?

      

Õlipihustite väljavahetamine võib olla keeruline protsess, eriti kui te pole sellega varem kokku puutunud. Seetõttu on soovitatav lasta seda teha spetsialistidel, kes on selleks koolitatud ja omavad vajalikke tööriistu.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.