Moto rehvid

Aktiivsed filtrid

Moto rehvid on mootorratta jaoks hädavajalik osa, mis tagab ohutuse ja mugava sõidu. Mootorrattarehvidel on palju erinevaid omadusi, mida tuleks kaaluda nende valimisel. Selles artiklis uurime erinevaid moto rehvide omadusi ja millised neist on olulised teie mootorratta jaoks.

          

Mootorrattarehvide tüübid

     

Mootorrattarehve on kahte tüüpi: sport- ja turismirehvid. Sportrehvid on mõeldud kiireks ja agressiivseks sõiduks ning neil on suurem libisemisoht. Turismirehvid on mõeldud rahulikuks ja stabiilseks sõiduks ning neil on parem pidamine ja vastupidavus. Kui olete algaja mootorrattur, on soovitatav kasutada turismirehve, kuna need pakuvad paremat stabiilsust ja kontrolli.

     

Mootorrattarehvide suurus

     

Mootorrattarehvide suurus on väga oluline nende valimisel. Õige suurusega rehv tagab parema juhitavuse ja stabiilsuse ning vähendab libisemisohtu. Rehvide suurus on märgitud mootorratta raamile või omaniku käsiraamatusse. On oluline teada, millised suurused sobivad teie mootorrattale, et vältida ebaõigeid valikuid.

        

Rehvimustrid

      

Rehvimustrid on olulised mootorrattarehvide valimisel, kuna need mõjutavad rehvi haardumist teepinnaga. Rehvimustrid on erineva kujuga ja sügavusega ning need sobivad erinevatele tingimustele. Mõned rehvimustrid sobivad paremini kuivadele teedele, teised märjale teekattele. Kui plaanite sõita erinevates tingimustes, siis soovitame valida rehvimustri, mis sobib erinevatele teetingimustele.

       

Rehvi materjalid

       

Rehvi materjalid on olulised nende vastupidavuse ja stabiilsuse tagamiseks. Mootorrattarehvid on valmistatud erinevatest materjalidest, näiteks süsinikust, kummi ja terasest. Süsinikkiududega rehvid on tugevad ja vastupidavad ning sobivad sportlikuks sõiduks. Kummiühendusega rehvid on pehmemad ja neil on parem pidamine märjal teel. Terasega tugevdatud rehvid sobivad pikemateks sõitudeks ja raskete mootorrataste jaoks.

         

Rehvide suurus ja koormustaluvus

      

Mootorratta rehvidel on kindel suurus, mida tuleb järgida. Rehvimõõdud määravad ära rehvi laiuse, kõrguse ja velje läbimõõdu. Näiteks kui rehvimõõt on 120/70 ZR17, tähendab see, et rehvi laius on 120 mm, kõrgus on 70% laiusest ja velje läbimõõt on 17 tolli. Õige suurusega rehvid tagavad mootorratta õige juhitavuse ja ohutuse.

        

Rehvide koormustaluvus on samuti oluline tegur. Mootorratta rehvide koormustaluvus määratakse kindlaks rehvi tüübi ja suurusega ning see tuleb valida vastavalt mootorratta kaalule ja koormusele. Rehvide koormustaluvus tuleks valida vastavalt sellele, kas mootorratas on mõeldud ühele või mitmele reisijale ning kas mootorrattal on pagas.

       

Rehvimustri disain ja sügavus

        

Mootorratta rehvimuster on kujundatud spetsiaalselt, et tagada parim haarduvus teel, eriti kurvides ja halbades ilmastikuoludes. Rehvimustrit tuleb valida vastavalt sellele, kuidas te kavatsete mootorratast kasutada. Näiteks kui sõidate peamiselt kuival teel, siis on vaja rehvi, millel on rohkem kummisisaldust ja vähem mustrit. Kui sõidate aga sageli vihmase ilmaga, siis on vaja rehvi, millel on sügavam muster, et tagada parem haarduvus märjal teel.

      

Rehvimustri sügavus on samuti oluline. Uusel mootorratta rehvil on muster sügavam ja seda tuleks aeg-ajalt kontrollida, et tagada hea haarduvus. Rehvimustri sügavus peaks olema vähemalt 1,6 mm, vastasel juhul väheneb rehvi haarduvus märjal teel.

       

Rehvi vanus ja seisukord

        

Mootorratta rehvi seisukord on oluline tegur. Rehvi vanus, kulumine ja kahjustused võivad põhjustada probleeme mootorratta juhtimisel ja ohutuses. Rehvi vanus ei sõltu ainult selle kasutamisest, vaid ka sellest, kuidas rehvi hoitakse. Rehve tuleks hoida jahedas ja kuivas kohas, kaitstuna otsese päikesevalguse ja keemiliste ainete eest.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.