Piduriketas

Aktiivsed filtrid

Pidurisüsteemil on iga sõiduki juhtimises võtmeroll. See koosneb paljudest omavahel seotud osadest. Võrreldes kõigi teiste komponentidega on pidurikettad kõige enam avatud termilistele ohtudele. Nende kvaliteediomadused on seega: vastupidavus kõrgele temperatuurile, hea jahutussüsteem ja samal ajal toote väike kaal. 

   

Kuidas töötavad pidurikettad pidurisüsteemis

Piduriketas ja ratas on ühendatud rummu abil. Laagrit kasutatakse pöörleva liikumise tekitamiseks. Piduriketas surutakse vastu piduriklotse, mis tekitab hõõrdumise, mis aeglustab ratta pöörlemist - see põhjustab ratta ülekuumenemist. 

Osa ventilatsioon on tagatud aukude abil, mis aitavad tekitatud soojust ära juhtida. Pange tähele, et pidurdamise ajal teevad suurema osa tööst esiplaadid. Seetõttu on nad rohkem avatud termilisele ohule.

  

Piduriketaste tüübid

On mitmeid sorte, mis erinevad üksteisest erinevate materjalide sisalduse poolest nende koostises. Eelkõige võib see sõltuda automargist. Valiku tegemisel tuleb lähtuda detaili tüübist:

1. Mitte-ventileeritav. Need koosnevad tahkest plaadist, millel on tavaliselt sisselõiked, mis aitavad liigset materjali padjakeste ja ketaste kokkupuutepinnalt ära juhtida. See on kõige lihtsam mudel, mis on tavaliselt valmistatud malmist. Eelised on madal hind ja lihtne valmistamine, puudused on see, et nad kuumenevad liiga kiiresti ja sobivad üldiselt vanematele sõidukitele, mis ei ole suure koormuse all.

2. Ventileeritud. Need on valmistatud kahest plaadist, mille vahel on rebenenud ja perforeeritud süvend. Perforeeringute eesmärk on optimeerida süsteemi jahutamist. Sälgud eemaldavad ka läbipõlenud ladestusi, niiskust ja tolmu. On olemas kahte tüüpi perforatsioon: läbiv perforatsioon ja varjatud perforatsioon. Esimene aitab jahutussüsteemi, kuid vähendab toote tugevust. Seda tüüpi perforatsioon on üsna haruldane. Teise puhul ei ole auk läbiv, mis vähendab gaaside väljavoolu, kuid säilitab osa tugevuse. 

On olemas ka teist tüüpi ketas:

1. Üheosaline. Nagu nimigi ütleb, valmistatakse need ühest metallitükist valuprotsessi abil.

2. Ühendus. Need kettad koosnevad õhukesest välisest malmist osast ja kergsulamitest valmistatud keskosast. Kõige levinumad on kahe- ja kolmepoolsed mudelid. Esimene koosneb südamikust ja äärest, teine aga südamikust, välisest äärest ja sisemisest äärest. Need võivad olla vastavalt tootmisprotsessile valatud, kombineeritud või sepistatud.

Need on kerged ja vastupidavad. Siiski on üsna raske leida sobivaid varuosasid ja käsitöölist, kes oleks valmis seda tööd tegema. Selle kategooria hind on turul piisavalt kõrge. Ventileeritava ketta kaks osa on ühendatud "ribide" abil, mida on kolme põhitüüpi:

- sirge - kõige levinum tüüp;

- tilgakujulised - need vähendavad toote kaalu;

- suunatud - neil on parim ventilatsioonikoefitsient. 

   

Millal asendada

Kulumise ulatus sõltub suuresti töötingimustest. Enamik autojuhtidest tunneb piduriketaste seisundi ära teatud iseloomulike tunnuste järgi. Need on: piduripedaali vibratsioon, rooliratta värisemine, pidurivedeliku vähenemine, pidurdamise tõhususe vähenemine ja sõiduki külgsuunaline nihkumine peatumisel. Siiski on kõige parem olla teadlik ketaste vananemisajast ja lasta need teadaoleval ajal välja vahetada. Seda tuleks teha ainult töökojas esimeste probleemide ilmnemisel.

   

Kuidas valida õigeid tarvikuid

Nagu piduriklotsid, tuleks ka kettad valida vastavalt sõiduomadustele, sõiduki hinnaklassile ja keskkonnale, milles sõidukit kasutatakse:

1. Kõige odavam variant on ventilatsioonita pidurikettad. 

2. Järgmisena tulevad ventileeritavad kettad, mis sobivad paremini mõõdukaks linnasõiduks. Neid on saadaval mitmes kujunduses.

3. valida võib radiaalseid kettaid, mis on perforeeritud ja millel on spetsiaalselt paigutatud õhukanalid, et tagada toote tõhus jahutus. 

    

Järeldused

Pidurikettaid valides tuleks arvestada nende kasutamise tingimusi. Ei ole soovitatav valida mudeleid, mis ei sobi teie sõidukikategooriasse. Võimaluse korral on kõige parem osta piduriklotsid ja kettad koos, et te ei maksaksite remondi eest üle, sest kulumisprotsess on ühtlane ja seega ka nende asendamine. Asendaja valimisel ärge otsige madalat hinda. Kvaliteetseid pidurikettaid saate osta meie veebisaidilt selleks ettenähtud sektsioonist.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.