Kett rihm

Aktiivsed filtrid

Kindlasti! Allpool leiate teksti teemal "Kett ja rihm - mis need on ning millal neid vahetada".

        

Kett ja rihm on kaks olulist komponenti, mis on seotud auto jõuülekandega. Kuid paljud autoomanikud ei tea, millal need tuleks välja vahetada ja millised on nende erinevused. Selles artiklis selgitame, mis on kett ja rihm ning kuidas neid hooldada ja vahetada.

        

Kett on metallist lülidega ühendatud ketiratas, mis asub mootori ülaosas. Kett on ühendatud ka käigukastiga ning ajab edasi kõiki muid mootori komponente, nagu näiteks nukkvõlli, veepumpa ja generaatorit. Kett on tavaliselt valmistatud tugevast metallist ning on väga vastupidav ja vastupidav. Kett on sageli kasutusel suuremate sõidukite jaoks, nagu näiteks veoautod, maasturid ja bussid.

        

Rihm, teisalt, on tavaliselt valmistatud kummist ning asub mootori esiosas. Rihm ajab edasi samu mootori komponente nagu kett, kuid on valmistatud erinevast materjalist ja toimib erinevalt. Rihm on tavaliselt kasutusel väiksemate sõidukite jaoks, nagu näiteks sõiduautod ja väikesed kaubikud.

        

Rihm ja kett erinevad üksteisest mitmel viisil. Kett on tavaliselt vastupidavam ja tugevam kui rihm ning võib kesta palju kauem. Rihma kasutatakse tavaliselt väiksemate ja kergemate mootorite jaoks, samas kui kett on vajalik suuremate ja raskemate mootorite jaoks. Rihm on valmistatud kummist ning võib venida ja kahjustuda sagedase kasutamise tõttu. Kett on valmistatud metallist ning võib muutuda kõveraks või deformeeruda, kui seda ei hoolda korralikult.

        

Kuidas hooldada ketti ja rihma?

        

Kui soovite tagada oma auto sujuva toimimise, on oluline regulaarselt hooldada ketti ja rihma. Siin on mõned näpunäited, kuidas neid kahte komponenti hooldada:

        

1. Kontrollige regulaarselt ketti ja rihma. Kui märkate, et nad on kulunud või kahjustatud, tuleb need välja vahetada. Kui rihm on veninud, on see sageli märk sellest, et see tuleb varsti välja vahetada.

        

2. Vältige vee ja muude vedelike sattumist ketti ja rihma. See võib põhjustada nende kiiremat kulumist ja tõrkeid.

        

Ketid on saadaval mitmes erinevas tüübis, sealhulgas lõõts- ja kuulkettide kujul. Mõlemal juhul on keti oluline osa selles sisalduvad lülid, mis ühendavad keti erinevaid osi. Need lülid võivad olla valmistatud erinevatest materjalidest, nagu teras, pronks või polümeer, sõltuvalt keti eesmärgist ja rakendusest.

        

Rihmad on samuti saadaval mitmesugustes vormides, näiteks kummist ja nahast. Rihmade peamine eesmärk on tagada jõuülekanne mootori ratastelt muudele autokomponentidele. Nagu ketid, on ka rihmadel erinevad tüübid ja need võivad varieeruda sõltuvalt auto konkreetsest mudelist ja aastakäigust.

        

Kuidas teada saada, millal kett või rihm tuleb välja vahetada?

        

Kõikidel autodel on soovitatud ajavahemik, mille järel tuleks mootori kett või rihm välja vahetada. Tavaliselt soovitatakse keti või rihma väljavahetamist teha iga 60 000 kuni 100 000 kilomeetri tagant, kuid see võib varieeruda sõltuvalt auto konkreetsest mudelist ja aastakäigust.

        

Kui teie auto mootoris on kett, siis võib selle välja vahetamise vajadus olla keerulisem tuvastada, kuna ketid ei veni sama lihtsalt kui rihmad. Kuid siiski on oluline jälgida auto mootori tööd ja kuulata, kas kett tekitab mingeid kõrvalisi helisid või vibreerimist.

        

Kui teie auto mootoris on rihm, siis on välja vahetamise vajaduse tuvastamine lihtsam, kuna rihmad venivad ja võivad isegi katki minna, kui neid ei vahetata õigeaegselt. Kui teie auto rihm on kulunud või nähtavalt kahjustunud, on see kindel märk selle vahetamise vajadusest.

        

Kokkuvõtteks, ketid ja rihmad on olulised autokomponendid, mis aitavad tagada mootori sujuvat toimimist. Kuid nagu kõigi autokomponentide puhul, on ka keti ja rihma õigeaegne hooldus ja väljavahetamine hädavajalik, et tagada auto pikaajaline ja tõrgeteta töö. Kui teil tekib küsimusi keti või rihma hoolduse või väljavahetamise kohta, võtke ühendust oma kohaliku autoteenindusega, et saada nõu ja abi.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.