Fenders related parts

Aktiivsed filtrid

Jätkame fenderite teemal ning vaatame lähemalt, kuidas erinevad fenderiga seotud osad ja lisavarustus võivad mõjutada sõiduki välimust, jõudlust ja turvalisust.

        

Fenderite lisavarustus

        

Fenderite lisavarustuse hulka kuuluvad tiivakaitsmed, porilauad ja kummilistid. Tiivakaitsmed paigaldatakse tavaliselt fenderitele ja need kaitsevad sõidukit kriimustuste ja marrastuste eest, mida võivad põhjustada näiteks kruusateedel sõites lenduvad kivid või muud võõrkehad.

        

Porilauad kinnitatakse sõiduki alla ning nende eesmärk on kaitsta sõiduki keret pritsiva muda, liiva ja muu prahi eest, mis võib fenderitelt välja lennata. Kummilistid kaitsevad sõidukit kergeid kokkupõrkeid eest ning neid paigaldatakse tavaliselt fenderite nurkadele.

        

Fenderite tüübid

        

Fenderid on saadaval erinevates tüüpides, sealhulgas terasest, alumiiniumist, plastist ja süsinikkiust. Igal fenderi tüübil on oma eelised ja puudused.

        

Terasest fenderid on tavaliselt odavamad kui alumiiniumist või süsinikkiust fenderid, kuid need on ka raskemad ning nende paigaldamine võib olla keeruline. Terasfenderid on vastupidavamad kriimustustele ja marrastustele, kuid need võivad roostetada ja korrosioonile alluda.

        

Alumiiniumist fenderid on kergemad kui terasest fenderid, kuid need on ka kallimad. Alumiiniumist fenderid on vastupidavamad korrosioonile kui terasfenderid, kuid need võivad kergesti kriimustada ja marrastuda.

        

Plastikfenderid on odavamad kui metallist fenderid, kuid need ei ole nii vastupidavad ning võivad kergesti marrastuda ja praguneda. Plastikfenderite paigaldamine on aga lihtne ning need on ka kergemad kui metallfenderid.

        

Süsinikkiust fenderid on kõige kallimad, kuid need on ka kõige kergemad ja vastupidavamad. Süsinikkiust fenderid on tavaliselt kasutusel sportautodel ja võidusõiduautodel, kuna need pakuvad suurepärast jõudlust ja aerodünaamikat.

        

Spoilerid

Auto spoilerid on lisavarustus, mis kinnitatakse tavaliselt auto tagaküljele või katusesse. Need aitavad parandada auto aerodünaamikat ja tagavad auto stabiilsuse kõrgetel kiirustel. Spoilerite disain on erinev, näiteks võivad need olla kitsad või laiad, kõrged või madalad. Mõned spoilerid on valmistatud süsinikkiust, mis muudab need kergeks ja vastupidavaks.

        

Ukselingid

Auto ukselingid on olulised osad, mis võimaldavad ukse avamist ja sulgemist. Ukselingid on tavaliselt valmistatud metallist või plastikust ja peavad olema vastupidavad, et vastu pidada sagedasele kasutamisele ja kõrgetele koormustele. Mõned autouksed on varustatud elektrooniliste ukselingidega, mis hõlbustavad juurdepääsu autole.

        

Klaasipesurid

Klaasipesurid on auto juhi vaatevälja selguse tagamiseks hädavajalikud osad. Klaasipesurid koosnevad tavaliselt pumbast, voolikust ja pihustist ning neid juhib tavaliselt elektrooniline süsteem. Klaasipesurid võivad olla varustatud erinevate düüsidega, mis tagavad klaasi optimaalse puhastamise ka erinevates ilmastikuoludes.

        

Tulede korpus ja klaas

Auto tuled on väga olulised, sest need tagavad autojuhile ohutuse sõitmise ajal pimedal ajal või halva nähtavuse korral. Tulede korpused ja klaasid peavad olema vastupidavad ja kriimustuskindlad, et tagada hea nähtavus ka pikema aja möödudes. Tuled võivad olla varustatud ka erinevate valgustuselementidega, näiteks LED-idega, mis muudavad auto valgustuse eriti heledaks ja selgeks.

        

Kaitserauad

Auto kaitserauad asuvad auto esiosas ja kaitsevad autot kokkupõrgete eest. Kaitserauad võivad olla valmistatud metallist või plastikust ning neid võib olla mitut erinevat tüüpi. Mõned autod on varustatud kroomitud kaitseraudadega, mis annavad autole elegantsi ja stiili.

        

Kokkuvõtteks on fenderid ja sellega seotud osad olulised mitte ainult auto väljanägemise, vaid ka funktsionaalsuse seisukohast. Kui teil on vaja parandada või asendada mõnda neist osadest, siis ärge kõhelge kontakteerumast oma usaldusväärse auto teeninduspartneriga.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.