Ohutustarvikud

Aktiivsed filtrid

Kindlustus, kiirusepiirangud ja liikluseeskirjad on vaid mõned meetmed, mis aitavad tagada ohutu sõidu. Kuid autojuhid peaksid meeles pidama, et nende isiklikud ohutustarvikud on sama olulised kui need, mida nende sõidukil juba olemas on.

      

Ohutustarvikud on olulised kõigile autojuhtidele. Nad aitavad kaitsta nii sõitjaid kui ka sõidukit ohtlike olukordade eest. Paljud autojuhid arvavad, et nad ei vaja mingeid ohutustarvikuid, kuid tegelikult võib nende puudumine olla äärmiselt ohtlik. Siin on mõned näited ohutustarvikutest, mida iga autojuht peaks omama.

           

1.Ohutusvest

Ohutusvest on oluline ohutustarvik, eriti juhul, kui sõidate öisel ajal või halva nähtavuse korral. See suurendab oluliselt teie nähtavust teistele juhtidele ja aitab tagada, et teid märgatakse, eriti kui peate maanteel seisma või teed ületama.

          

2.Tulekustuti

Tulekustuti on elupäästja, kui sõidukis algab tulekahju. Selle varustamine oma sõidukiga on vajalik nii teie enda kui ka teiste ohutuse tagamiseks. Tulekustutit kasutades võite vältida tõsiseid vigastusi ja ka sõiduki kahjustamist.

             

3.Esmaabikomplekt

Esmaabikomplekt on oluline ohutustarvik, eriti juhul, kui sõidate kaugel tsivilisatsioonist. See peaks sisaldama kõike, mida vajate väiksemate vigastuste raviks, kuni abi saabub. Esmaabikomplekti võiks lisada ka peegli, et seda saaks vajadusel kasutada SOS-signaalina.

           

4.Rihm

Rihm on oluline ohutustarvik, mis aitab kaitsta teie sõitjaid turvavöö puudumisel. Rihm peaks olema valmistatud kvaliteetsest materjalist, et tagada maksimaalne kaitse sõitjatele.

           

5.Katusekarp

Katusekarp on oluline ohutustarvik, kui peate transportima lisavarustust ja reisijaid. See aitab kaitsta pagasiruumi sisu ja tagada, et teie reisijad saavad sõita mugavalt. Samuti vähendab see teie auto aerodünaamilist takistust ja seega ka kütusekulu.

         

6.Tagurduskaamera

Tagurduskaamera on oluline ohutustarvik, mis aitab vältida tagurdamisel juhtuvaid õnnetusi.

            

7.Tulekustutid

Tulekustuti on üks olulisemaid ohutusseadmeid, mida peaks igal juhul autos kaasas kandma. Tulekahjud võivad alguse saada mitmetest erinevatest allikatest ja nendega võitlemiseks on vaja korralikku tulekustutit. Tulekahju korral võib tulekustuti olla ainus vahend, mis aitab vältida tõsist kahju autole ja inimestele.

            

8.Tulekustutid on saadaval erinevates suurustes ja tüüpides. Oluline on valida õige tüüp vastavalt auto suurusele ja tuleohu riskile. Näiteks pulbrikustutid on head universaalsed valikud, kuid need võivad jätta pärast kasutamist korrosiooni. Seetõttu on hea valik ka vahuga kustutid, mis on sobilikud ka elektriliste süsteemide kustutamiseks.

          

9.Helkurvestid ja ohukolmnurgad

Helkurvestid ja ohukolmnurgad on olulised vahendid, mis aitavad suurendada nähtavust teel. Kui auto puruneb või tekib avarii, on oluline, et juht ja reisijad oleksid nähtavad ja turvalises kohas. Helkurvesti ja ohukolmnurga kasutamine on kohustuslik peaaegu kõigis Euroopa riikides ja see aitab vältida edasisi õnnetusi.

             

Helkurvestid peaksid olema saadaval kõigile autos viibivatele inimestele ja need tuleks hoida kergesti ligipääsetavas kohas. Ohukolmnurka peaks autos kaasas kandma igal ajal, kuna see on hädavajalik õnnetusjuhtumi korral.

            

10.Turvapadjad

Turvapadjad on vältimatud ohutusseadmed, mis aitavad kaitsta juhti ja reisijaid õnnetusjuhtumi korral. Tänapäevased autod on varustatud mitme turvapadjaga, mis pakuvad kaitset erinevate õnnetusjuhtumite eest.

              

Kuid turvapadjad vajavad regulaarset hooldust ja aeg-ajalt tuleks need asendada uutega. Kui auto on olnud avarii või kahjustatud, tuleks turvapadjad kindlasti kontrollida ja asendada vajadusel uutega.

        

Kokkuvõte

Auto ohutus on üks kõige olulisemaid aspekte, mida iga autojuht peaks arvestama. Ohutustarvikud võivad aidata suurendada turvalisust ja vähendada õnnetuste riske. Kui otsite ohutustarvikuid, peaksite pöörduma oma kohaliku autokaupluse poole. 

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.