Mineraalõlide põhised mootoriõlid

Aktiivsed filtrid

Mineraalõlide põhised mootoriõlid on üks vanimaid ja traditsioonilisemaid õlide tüüpe, mida on kasutatud autode mootorites alates 19. sajandist. Need mootoriõlid koosnevad peamiselt looduslikest õlidest, mis on valmistatud rafineeritud kivisöetõrvast või muudest looduslikest allikatest. Mineraalõlide peamised eelised on nende kättesaadavus ja madalam hind võrreldes sünteetiliste mootoriõlidega. Lisaks on mineraalõlide põhised mootoriõlid enamiku autode jaoks sobivad, sealhulgas vanemate ja klassikalistele autodele.

          

Mineraalõlide põhised mootoriõlid on lihtsa struktuuriga ja nende valmistamisel kasutatakse looduslikke koostisosi. See muudab need ideaalseks valikuks vanematele ja klassikalistele autodele, mis vajavad vähem spetsiifilisi õlisid. Mineraalõlide põhised mootoriõlid on saadaval erinevates viskoossusklassides, mis võimaldab valida sobiva õli vastavalt auto tootja soovitustele ja kliimatingimustele.

               

Mineraalõlide põhised mootoriõlid on tuntud oma head määrimisomaduste poolest. Nad kaitsevad mootorit kulumise eest, vähendavad hõõrdumist ja tagavad mootori tõhusa jahutuse. Mineraalõlide põhised mootoriõlid võivad olla sobivad ka nendele autodele, millel on suurem läbisõit, kuna need mootoriõlid võivad puhastada mootorit ja vähendada mustuse ja saasteainete teket.

             

Kuigi mineraalõlide põhised mootoriõlid on väga hea valik enamiku autode jaoks, on neil ka mõned puudused võrreldes sünteetiliste mootoriõlidega. Üks peamisi puudusi on nende vähemalt optimaalsed omadused madalal temperatuuril. Kuna mineraalõlide põhised mootoriõlid on loodusliku päritoluga, on nende viskoossus väiksem külma ilmaga, mis võib raskendada mootori käivitamist ja põhjustada mootori kulumist.

                  

Teine puudus on nende piiratud tõhusus kõrgematel temperatuuridel. Kuna mineraalõlide põhised mootoriõlid lagunevad kiiremini kõrgemate temperatuuride juures, võivad need mootoriõlid kiiremini kaotada oma määrimisomadused, mis võib kahjustada mootorit. See on eriti oluline kõrgema võimsusega autode puhul, mis vajavad paremat mootoritööd ja jahutust.

                      

Kestvus ja vastupidavus

Mineraalõlide põhised mootoriõlid on tuntud ka oma vastupidavuse ja pikaajalise kasutuse poolest. Kuna need õlid on tavaliselt valmistatud looduslikest allikatest, ei sisalda need sünteetiliste õlide lisandeid, mis võivad põhjustada korrosiooni ja muid probleeme. Seetõttu võivad mineraalõlide põhised mootoriõlid kesta kauem kui sünteetilised mootoriõlid.

                

Kaitse vanematele autodele

Kui teie auto on vanem mudel või sõidate sõidukiga, mis on aastaid kasutatud, võib mineraalõlide põhine mootoriõli olla teie jaoks parim valik. Kuna need õlid on tavaliselt paksemad ja viskoossemad kui sünteetilised õlid, võivad need pakkuda suuremat kaitset vanematele mootoritele. Vanemate autode mootorid võivad olla kulunud ja võivad vajada paksema õli kasutamist mootori tööks, mis võib olla liiga paks sünteetilise õli puhul.

                 

Madalam hind

Lõpuks on üks mineraalõlide põhiste mootoriõlide eelis nende madalam hind võrreldes sünteetiliste õlidega. Kuna nende õlide valmistamiseks kasutatakse looduslikke allikaid ja neis pole sünteetilisi lisandeid, on nende hind madalam kui sünteetiliste õlide hind. See tähendab, et kui soovite oma auto mootorile head kaitset madalama hinna eest, võib mineraalõlide põhine mootoriõli olla teie jaoks parim valik.

                  

Kokkuvõte

Kokkuvõttes on mineraalõlide põhised mootoriõlid head valikud neile, kes soovivad oma auto mootorile head kaitset ja head jõudlust. Need õlid on looduslikest allikatest valmistatud, vastupidavad ja pakuvad vanematele autodele suuremat kaitset. Samuti on nende hind madalam kui sünteetiliste õlide hind. Siiski tuleks meeles pidada, et iga auto mootor on erinev ja võib vajada erinevat tüüpi mootoriõli. Seetõttu on alati oluline konsulteerida oma autotootja soovitustega ja küsida nõu oma auto hoolduseks spetsialistidelt.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.