Sillakast

Aktiivsed filtrid

Mida tähendab "sillakast" autode maailmas?

    

"Sillakast" ehk differentsiaalkast on oluline osa igas sõidukis, mis tagab mootori jõu edasikandumise ratastele. Sillakasti põhiülesanne on võimaldada erinevate pööretega ratastele erinevat pöördemomenti, mis on vajalikud sõiduki sujuvaks ja ohutuks liikumiseks.

    

Sillakasti konstruktsioon

    

Sillakast on valmistatud raskmetallidest ja sellel on keeruline konstruktsioon, mis koosneb mitmest erinevast osast. Sillakasti peamised osad on rõngas, mille külge on kinnitatud diferentsiaal, ja poolteljed, mille kaudu jõu edastatakse ratastele.

    

Diferentsiaal on ristkülikukujuline seade, mis koosneb mitmest hammasrattast ja ülekandeseadmetest. Diferentsiaal on ühendatud sõiduki käigukastiga, mis tagab mootori jõu ülekandmise sillakasti kaudu ratastele.

    

Sillakasti toimimine

    

Sillakast tagab erineva pöördemomendi edastamise ratastele sõidu ajal. Kui sõiduki mõlemad rattad liiguvad sama kiirusega ja samas suunas, liiguvad nad ka sama suure pöördega. Kui aga üks ratas hakkab kiiremini pöörlema kui teine ratas, tekib sillakasti abil võimalus edastada erinev pöördemoment mõlemale rattale. Sillakasti abil saab tagada, et rataste pöördemoment oleks alati optimaalne ning sõiduk liiguks võimalikult sujuvalt.

    

Sillakasti tüübid

    

Sillakaste on erinevat tüüpi, mis erinevad ülekandeseadmete, hammasrataste ja muude detailide poolest. Enamik tänapäevaseid sõidukeid on varustatud nn avatud sillakastiga, mis võimaldab sõiduki ratastele erinevat pöördemomenti. Mõned sõidukid on aga varustatud ka nn blokeeritud sillakastiga, mis tagab mõlemale rattale alati võrdsed pöördemomendid.

    

Sillakasti hooldus ja remont

    

Sillakast on oluline osa sõiduki jõuülekandest ja selle hooldamine on äärmiselt oluline, et tagada sõiduki sujuv ja ohutu liikumine. Sillakasti hooldus sisaldab tavaliselt sillakasti õli vahetamist, hammasrataste kontrollimist ja vajadusel nende vahetamist.

    

Selleks, et teha parim valik silla kasti osas, peab autoomanik olema kursis erinevate võimalustega, mis turul saadaval on. Silla kastid erinevad suuruse, materjali, jõudluse ja hinna poolest. Siin on mõned olulised aspektid, mida tuleks enne ostu kaaluda.

    

Suurus ja sobivus

    

Kõige olulisem küsimus, mida tuleb enne silla kasti ostmist lahendada, on see, milline suurus ja tüüp sobib konkreetsele sõidukile. Silla kasti suurus ja kuju sõltuvad auto mudelist, mille jaoks see on mõeldud. Vale suuruse või tüüpi silla kast võib põhjustada tõsiseid probleeme ja ohustada sõiduki ohutust.

    

Materjal

    

Silla kastid on valmistatud erinevatest materjalidest, sealhulgas metallist, alumiiniumist, klaaskiust ja süsinikkiust. Metallist ja alumiiniumist silla kastid on tavaliselt odavamad, kuid need võivad olla raskemad ja vähem vastupidavad kui klaaskiust ja süsinikkiust kastid. Klaaskiust ja süsinikkiust silla kastid on tavaliselt kergemad, vastupidavamad ja pakuvad paremat jõudlust, kuid need võivad olla ka kallimad.

    

Jõudlus

    

Silla kasti jõudlus on üks olulisemaid tegureid, mida tuleb enne ostu kaaluda. Silla kastide jõudlus sõltub mitmest tegurist, sealhulgas materjalist, kujust ja suurusest. Kõrgema jõudlusega silla kastid võivad pakkuda paremat haarduvust ja stabiilsust, kuid need võivad olla ka kallimad.

    

Hind

    

Silla kasti hind sõltub sellest, milline on selle suurus, materjal, jõudlus ja tootja. Odavama hinnaga silla kastid võivad olla sobivad mõnele autoomanikule, kuid need võivad olla ka vähem vastupidavad ja vähem jõudlust pakkuvad. Kõrgema hinnaga silla kastid pakuvad tavaliselt paremat kvaliteeti ja jõudlust, kuid need võivad olla ka liiga kallid paljudele autoomanikele.

    

Tootja

    

Silla kasti tootja on ka oluline aspekt, mida tuleks enne ostmist kaaluda. Tuntud ja usaldusväärsed tootjad võivad pakkuda paremat kvaliteeti ja garantiid. Samuti on hea teada, milliseid tagasisidet on teistel autoomanikel antud teatud tootja silla kastide kohta.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.