Piduriklotside komplekt

Aktiivsed filtrid

Piduriklotsid on üks osa pidurisüsteemist. Nad tekitavad pidurduskiirenduse läbi hõõrdumisprotsessi kettaga, muutes tekkiva jõu pidurdusmomendiks. See konstruktsioon on sama oluline kui kandesüsteem või mootor. Need ei saa olla universaalsed kõigi sõidukikategooriate jaoks.

  

Piduriklotside otstarve autodes

Pidurdamine on aktiivne kiiruse kaotamise protsess pidurisüsteemi toimimise kaudu. On olemas kahte tüüpi piduriklotsid:

1. Piduri rakendamisel tekitavad kettaklotsid rõhu, mis edastatakse süsteemi kaudu pidurisilindrisse. Seejärel puutuvad komponendid hõõrdeplaatide kaudu kettaga kokku, muutes hõõrdejõu soojusenergiaks, mis paneb sõiduki pidurdama. Seda tüüpi padjaid kasutatakse keskmise hinnaga sõidukitel.

2 Trummipadjad tekitavad survet padjaseinte siseküljele. Pidurisurve tekitatakse piduripedaali vajutades ja vedelik surutakse pidurikolbidesse, mis liigutavad piduriklotsid lahku ja käivitavad neid. Need pidurid on tavaliselt paigaldatud odavatele autodele. 

  

Piduriklotside tüübid

Piduriklotsid on tahke metallplaat, mille hõõrdekattega osa on ketastega kokkupuutuvas osas. Suurus ja konstruktsioon võivad erineda, kuid mitte nende funktsioon. Peamised tootetüübid on järgmised:

1. Poolmetallist - koosneb teraskiududest. Eeliste hulka kuulub suhteliselt suur töökindlus, puudusteks aga pidurikettide kiire kulumine.

2. Madala metallisisaldusega - koosneb rohkem orgaanilisest kui terasest. Erinevus on vastupidavus ja väike negatiivne mõju ketastele.

3. Keraamilised - mõeldud keskmisest kallimatele sportautodele. Need on vastupidavad ja tõhusad. Ei sobi igapäevaseks kasutamiseks.

4. orgaaniline on kõige uuem tüüp. Need koosnevad süsinikku sisaldavate materjalide segust, ilma teraseta.

Lisaks alusele ja vooderdusele hõlmab osa struktuur:

- kinnitusdetailid, mis takistavad padja asendi muutmist;

- vingumisvastane plaat, mis vähendab müra sõiduki peatamisel

- kulumisandur;

   

Kui sageli tuleks asendamine läbi viia

Vastus võib sõltuda sellest, millisesse kategooriasse sõiduk kuulub. Keskmise hinnaklassi sõidukitel on tavaliselt spetsiaalsed kulumisandurid, mis hoiatavad teid, kui on aeg vahetada polstrid. Eelarveautode puhul viitab sellele värviline pidurdusmüra ja rooliseadme värisemine.

Igal mehhanismil on kehtivusaeg. Soovitatav on kontrollida padjakeste seisukorda kaks korda aastas. Need võivad ebaõnnestuda välistel põhjustel ja mitmel erijuhtumil. Väliste põhjuste hulka võivad kuuluda sõiduharjumused, sõiduki kasutamine ja kumulatiivne kaal veo ajal.

Erijuhtumid:

1. Ekstreemsed temperatuurikõikumised.

2. Padjapüürid murenevad.

3. piduriklotsi ebaühtlane kulumine pidurimehhanismi tõrke tõttu.

   

Kuidas valida õigeid ja mida otsida

Kõik piduriklotsid võib jagada mitmesse kategooriasse:

1. tehases valmistatud. Need on sõiduki kokkupaneku ajal paigaldatud originaalvarustus, mis sisaldub sõiduki hinnas.

2. toodetud laiemale autoturule. Need on vasted, mida leiab mujal spetsialiseeritud kauplustes. Maksumus võib olla originaalist madalam, kuna marginaal puudub, kuid kvaliteet võib olla neist mitu korda parem, kuna toodetakse suurtes kogustes.

3. Tarnitakse vähene arenenud riikidele. Nende eripära on sertifikaatide täielik puudumine ja väga madal hind.

Selle pidurisüsteemi osa paigaldamiseks oma autole on kõige parem pöörduda teeninduskeskuse poole. Kui soovite seda siiski ise teha, peate välja selgitama tehase originaalploki numbri ja valima sobiva analoogi. Olge teadlik, et kui valite soodsaima variandi, võite sattuda kehva kvaliteediga. Samuti tuleks kõik pidurisüsteemi komponendid valida sõiduki sõidustiili järgi.

  

Järeldused

Piduriklotsid on sõiduki pidurisüsteemi äärmiselt oluline osa. Nende toodangut täiendatakse pidevalt uute, täiustatud omadustega mudelitega. Igasugused vead võivad põhjustada õnnetusi, mistõttu on soovitav järgida käitamisreegleid ja lasta pidurisüsteemi regulaarselt töökojas kontrollida. Tänapäeval seisate silmitsi suure hulga piduriklotside valikuga, mis erinevad hinna ja kvaliteedi poolest. Just meie veebilehelt saate leida oma vajadustele sobiva mudeli ajakohaste hindadega meie spetsiaalsest rubriigist.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.