Kiilrihm

Aktiivsed filtrid

Kiilrihm - tähtis komponent autode jõuülekandesüsteemis

        

Kiilrihm on üks olulisemaid komponente autode jõuülekandesüsteemis. Kiilrihm on vöö, mis ühendab mootoririhma rihmaveoratta ja mõne muu masina komponendi, nagu alternatori või veepumba, võlliga.

        

Kiilrihmade eesmärk on ülekanda mootori jõudu teistele masina komponentidele. Kiilrihmade kasutamine on eelistatav võrreldes teiste jõuülekandesüsteemidega, kuna see on lihtne ja kuluefektiivne. Lisaks on kiilrihmad vaiksed ja neil on väiksemad vibratsioonid kui muud jõuülekandesüsteemid.

        

Kiilrihmade liigid

        

Kiilrihmad on saadaval erineva laiuse ja pikkusega vastavalt erinevatele masina komponentidele, millele need paigaldatakse. Samuti on erinevaid kiilrihmatüüpe, mis erinevad materjali ja kuju poolest.

        

Üks populaarsemaid kiilrihmamaterjale on kumm. Kummist kiilrihmadel on palju eeliseid, näiteks madal müra tase, hea haarduvus ja madalad hoolduskulud. Kuid kummist kiilrihmad võivad olla kahjustatud kõrgete temperatuuride ja päikesevalguse käes ning neil võib olla piiratud eluiga.

        

Teine kiilrihma materjal on polüuretaan. Polüuretaankiilrihmad on vastupidavamad kui kummist kiilrihmad, neil on suurem haarduvus ja parem jõudlus. Polüuretaankiilrihmad sobivad hästi rakendusteks, mis nõuavad suuremat vastupidavust ja tugevust.

        

Lisaks on olemas kiilrihmamaterjalide hübriidid, näiteks kumm-polüuretaan segud. Need segud pakuvad erinevate materjalide eeliseid, nagu madal müratase ja suurem vastupidavus.

        

Kiilrihmade hooldamine

        

Kiilrihma eluiga sõltub selle materjalist, kasutusviisist ja hooldusest. Õige hoolduse korral võivad kiilrihmad kesta pikka aega.

        

Kiilrihma hooldus hõlmab selle korrapärast kontrollimist visuaalse kulumise ja pragude avastamiseks.

        

Ka kummikiht ise võib mõnikord kahjustuda või hakata pragunema, mis võib viia kiilrihma purunemiseni ja mootori seiskumiseni. Seetõttu on soovitatav regulaarselt kontrollida kiilrihma seisukorda ja vajadusel selle välja vahetada.

        

Kiilrihma vahetamine

        

Kiilrihma vahetamine võib olla keeruline ja aeganõudev protsess ning seda peaks tegema kvalifitseeritud spetsialist. Kõigepealt tuleb eemaldada kõik kiilrihma kinnitused ja seejärel eemaldada vana kiilrihm. Enne uue kiilrihma paigaldamist tuleb kontrollida, et see sobiks õigesti auto mootoriga ning ei oleks liiga pikk ega lühike. Samuti on oluline kontrollida, et uus kiilrihm oleks piisavalt pingul, et tagada korralik jõuülekanne, kuid mitte nii pingul, et see kahjustaks rihma või mootori komponente.

        

Kiilrihma hooldus

        

Kiilrihma hooldus on oluline mootori tõrgeteta töö tagamiseks. Soovitatav on regulaarselt kontrollida kiilrihma seisukorda ning vajadusel seda välja vahetada. Lisaks tuleks kontrollida, et rihm oleks piisavalt pingul ning ei oleks pragunenud või kahjustatud.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.