Kemikalid

Aktiivsed filtrid

Kemikaalid on autoäris oluline komponent, mis aitab tagada sõiduki pikaajalise toimimise ning turvalisuse. Erinevaid kemikaale kasutatakse autoosade, mootorite, rehvide, sisustuse ning klaaside hooldamisel ning puhastamisel. Autoomanikud kasutavad kemikaale ka autode isikupärastamiseks, näiteks värvide, peegelduste ning dekoratsioonide lisamiseks. See tähendab, et autoäri peab pakkuma laias valikus kemikaale, et rahuldada erinevaid vajadusi ning nõudmisi.

       

Üks oluline kemikaalide tüüp autoäris on õlid ja määrdeained. Need kemikaalid tagavad sõiduki mootori tõhususe ja pikaealisuse, vähendavad kulumist ning aitavad vältida korrosiooni. Õli on autode jaoks hädavajalik vedelik, mis määrib ja jahutab mootorit. Õli valimisel tuleb arvestada mootori tüübi, kliimatingimuste ning sõidutingimustega. Õli kvaliteet mõjutab ka mootori võimsust, kütusekulu ning heitgaaside heitkoguseid. Seega on oluline, et autoäri pakuks laias valikus õlisid erinevatele mootoritüüpidele ning vajadustele.

       

Teine oluline kemikaalide kategooria on puhastusvahendid. Autoomanikud soovivad alati hoida oma sõidukit puhtana ning värskena. Puhastusvahendid aitavad vältida mustust, tolmu, rasva ning kriimustuste teket ning säilitavad auto sisemuse ja väljanägemise. Erinevaid puhastusvahendeid on vaja erinevate pindade jaoks, näiteks nahkpolstrite, klaaside, velgede, rehvide ning istmete puhastamiseks. Puhastusvahendid peaksid olema tõhusad, kuid samas ka ohutud ning keskkonnasõbralikud.

       

Autoäris on oluline ka kemikaalide kategooria, mis hõlmab värvimist ning lakkimist. Autoomanikud soovivad sageli isikupärastada oma sõidukit ning lisada sellele erinevaid dekoratsioone. Kemikaalide abil on võimalik anda sõidukile erinevaid värve, tekstuure ning peegeldusi. Samuti on kemikaalid abiks autode remondil ning väljanägemise taastamisel. 

       

Kuid kemikaalide kasutamiseks autotööstuses on siiski olemas ka kindlad protseduurid ja ohutusmeetmed, mis tuleb enne töö alustamist läbi vaadata. Kemikaalide kasutamiseks on oluline järgida tootja juhiseid ja teada, millised kemikaalid on kõige sobivamad kindlate tööde jaoks. Samuti tuleb töö käigus kasutatavate kemikaalide hoiustamisel ja käsitlemisel järgida ohutusnõudeid, et vältida nende kokkupuudet inimeste ja keskkonnaga.

       

Üks levinumaid kemikaale, mida autotööstuses kasutatakse, on erinevad autovärvi- ja laki eemaldajad ning puhastusvahendid. Need kemikaalid on vajalikud vanade värvikihtide eemaldamiseks ja uue kvaliteetse värvikihi kandmiseks. Samuti on olemas spetsiaalsed puhastusvahendid, mis aitavad eemaldada auto pinnalt erinevaid plekke ja mustust, mis ei lahustu veega.

       

Kemikaalid on vajalikud ka autorehvide hooldamiseks ja parandamiseks. Näiteks on olemas spetsiaalsed kemikaalid, mis aitavad eemaldada rehvide pinnalt kleepunud kivi- ja teerippe ning muudavad rehvide välimuse taas säravaks. Samuti on olemas erinevad tihendusvahendid ja liimid, mis aitavad parandada rehvide vigu ja lekkeid.

       

Lisaks eelmainitud kemikaalidele on autotööstuses kasutusel ka erinevad õlid, määrdeained ja jahutusvedelikud. Need kemikaalid on vajalikud selleks, et tagada auto mootori ja teiste mehhanismide tõrgeteta töö ning kaitsta neid kulumise ja korrosiooni eest. Õlide ja määrdeainete valikul tuleb arvestada autotootja juhiste ja spetsifikatsioonidega ning valida sobivad tooted vastavalt auto vanusele, läbisõidule ja kasutustingimustele.

       

Autotööstuses kasutatavate kemikaalide hulka kuuluvad ka erinevad pihustusvahendid, mis on vajalikud erinevate detailide puhastamiseks ja hooldamiseks. Näiteks on olemas spetsiaalsed pihustusvahendid, mis aitavad eemaldada mootori, pidurite ja käigukasti jäänuseid. Samuti on olemas erinevad silikooni- ja vahapõhised pihustusvahendid, mis aitavad kaitsta auto pinda UV-kiirguse, ilmastikutingimuste ja muude välismõjude eest.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.