Jalgratas

Aktiivsed filtrid

Kindlasti olete kuulnud ütlust "jalgratas on inimese parim sõber" ja see tõde kehtib siiani. Jalgrattasõit on mitmekülgne ja kasulik treeningviis, mis sobib igas vanuses ja kehalises vormis inimestele. Lisaks on jalgratas praktiline ja keskkonnasõbralik transpordivahend, mis sobib suurepäraselt linnas liikumiseks ning ka pikemateks matkadeks maal.

        

Jalgratta ajalugu ulatub tagasi 19. sajandisse, kui esimene pedaalidega jalgratas, "velocipede" leiutati Prantsusmaal. Sellest ajast alates on jalgratta disain pidevalt arenev ning tänapäeval on turul saadaval palju erinevaid tüüpe ja mudeleid, mis on mõeldud erinevatele kasutusotstarvetele.

        

Üks populaarsemaid jalgrattatüüpe on linnaratas, mis on mõeldud linnas liikumiseks. Linnarattad on tavaliselt varustatud mugava sadula, korvi või pagasiruumiga ning töökindlate piduritega. Neid jalgrattaid on lihtne hooldada ning nende kasutamisega ei kaasne suuri kulutusi.

           

Teine tüüp on maastikuratas, mida kasutatakse maastikul sõitmiseks. Maastikuratastele on iseloomulikud jäigad või vedrustusega raamid, laiad rehvid ja suuremad käiguvahemikud, mis võimaldavad mugavalt ronida künklikul maastikul. Need jalgrattad on tavaliselt varustatud võimsate piduritega, mis tagavad ohutuse ka keerulistel teedel.

         

Trekirattad on disainitud pikemateks matkadeks ja rändamiseks. Need on mõeldud erinevate maastikutingimuste jaoks, nagu kruusateed, metsateed ja kõvad teed. Trekirattad on tavaliselt varustatud erinevate funktsionaalsete lisadega, nagu pagasiruumid, tuled ja pudelihoidjad.

         

Elektrijalgrattad on viimaste aastate jooksul üha populaarsemaks muutunud. Need on tavaliselt varustatud elektrimootoriga, mis aitab sõita pikemaid vahemaid või ronida künklikul maastikul. Elektrijalgrattad on suurepärane alternatiiv tavalistele jalgratastele, eriti kui peate sõitma pikemaid vahemaid või kui teil on füüsiline piirang.

      

Kokkuvõttes on jalgratas suurepärane investeering tervisesse ja keskkonda ning seda saab kasutada mitmel erineval viisil. 

        

Nii et kui olete otsustanud jalgratta osta, siis järgmine samm on valida endale sobiv mudel. Jalgrattaid on erinevaid tüüpe, mille hulgas on linnarattad, maastikurattad, maanteerattad, trekirattad jne. Igat tüüpi rattal on oma eripärad ja sobivad kasutusvaldkonnad.

      

Linnarattad sobivad ideaalselt linna piires liikumiseks, kuna need on kerged, mugavad ja lihtsasti manööverdatavad. Need on varustatud tavaliselt laiade rehvidega, mis tagavad stabiilsuse ja mugava sõidu ka ebatasasel pinnal. Lisaks on linnarattad varustatud tavaliselt ka erinevate lisatarvikutega, nagu porilauad, tuled, lukustusvahendid jne.

          

Maastikurattad on mõeldud sõitmiseks erinevatel maastikel, nagu metsarajad, mäed jne. Need on varustatud laiad ja karedama mustriga rehvidega, mis tagavad hea haardumise ja stabiilsuse erinevates tingimustes. Lisaks on maastikurattad varustatud ka amortisaatoritega, mis aitavad vähendada lööke sõidu ajal.

        

Maanteerattad on mõeldud sõitmiseks asfaltteedel ja muudel siledatel pindadel. Need on tavaliselt varustatud kitsaste rehvidega, mis tagavad suurema kiiruse ja parema manööverdusvõime. Maanteerattad on tavaliselt ka väga kerged ja varustatud erinevate lisatarvikutega, nagu kiivrid, rattakellad jne.

         

Trekirattad on mõeldud sõitmiseks erinevatel pindadel, nii maastikul kui ka asfaldil. Need on tavaliselt varustatud laiad ja karedama mustriga rehvidega, mis tagavad hea haardumise ja stabiilsuse erinevates tingimustes. Lisaks on trekirattad varustatud ka erinevate lisatarvikutega, nagu pudelihoidjad, rattakellad jne.

           

Kui olete valinud endale sobiva jalgratta mudeli, siis järgmine samm on valida endale sobiv suurus. Õige suurusega jalgratas tagab mugavama ja turvalisema sõidu. Jalgratta suurust mõõdetakse tavaliselt raami suuruse järgi. Raami suurus sõltub peamiselt sõitja pikkusest ja jalalaba pikkusest. Kui raam on liiga suur või liiga väike, võib see põhjustada ebamugavust ja sõidu ajal turvalisusprobleeme.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.