Mootori hooldus muud tööriistad

Aktiivsed filtrid

Mootori hooldus, muud tööriistad

         

Mootor on auto süda ja selle korrasolek mõjutab kogu sõiduki jõudlust. Seetõttu on mootori hooldus äärmiselt oluline, et tagada sõiduki sujuv ja usaldusväärne töö.

         

Mootori hooldus algab mootori õlivahetusest. Õlivahetus tuleks teha vastavalt auto tootja soovitustele ja tavaliselt on soovitatav seda teha iga 5 000-10 000 kilomeetri järel. Õlivahetuse käigus tuleb vahetada ka õlifilter, et tagada mootori määrimine õige kvaliteediga õliga.

         

Lisaks mootori õlivahetusele tuleks regulaarselt kontrollida ka mootori jahutussüsteemi. Jahutussüsteemi tuleks kontrollida iga 12 kuu tagant, et tagada jahutusvedeliku piisav tase ja kvaliteet. Jahutussüsteemi kontrollimise käigus tuleb kontrollida ka jahutusvedeliku taset, vajadusel lisada jahutusvedelikku ja vahetada jahutusvedeliku filter.

         

Mootori hooldus hõlmab ka tulede ja akude kontrollimist. Tulede kontrollimine tuleks teha iga kuue kuu tagant, et tagada valgustusseadmete korrasolek. Akut tuleks kontrollida iga kolme kuu tagant ja vajadusel laadida või vahetada.

         

Kui mootori hooldus on tehtud, tuleks kontrollida ka muid olulisi osi nagu pidurid, rehvid ja rool. Pidurid tuleks kontrollida iga 12 kuu tagant, et tagada pidurisüsteemi korrasolek ja pidurdusjõud. Rehve tuleks kontrollida iga kuue kuu tagant, et tagada rehvide piisav muster ja õige rõhk. Rooli tuleks kontrollida iga kuue kuu tagant, et tagada roolimehhanismi korrasolek ja ohutu juhtimine.

         

Lisaks mootori hooldusele on autotöökojas saadaval ka erinevad muud tööriistad ja seadmed, mis aitavad autot remontida ja hooldada. Näiteks on olemas mootoridiagnostika seadmed, mis võimaldavad tuvastada mootoriprobleeme ja teha nende parandamiseks vajalikke seadistusi. Samuti on saadaval erinevad keevitusseadmed ja tõstukid, mis aitavad autot parandada ja hooldada.

         

Väiksemaid vigu ja puudusi saab parandada käsitsi, kuid kui on vaja midagi keerukamat või spetsiifilisemat teha, siis on vaja spetsiaalseid tööriistu. Mõned populaarsemad spetsiaaltööriistad on:

         

1. Mootoritõstuk - Mootoritõstuk on vajalik, kui soovite eemaldada mootori autost. See võimaldab mootori turvaliselt tõsta ja eemaldada, et parandada või asendada osi.

         

2. Kompressioonimõõtur - Kompressioonimõõtur on vajalik, kui soovite mõõta mootori silindrite rõhku. See on oluline, kui teete tööd mootori sissepritse või ventiilidega, sest see aitab teil veenduda, et silindrite rõhk on korrektne.

         

3. Roolilukustusvõti - Roolilukustusvõti on vajalik, kui soovite eemaldada rooli ilma, et peaksite eemaldama rooliratta. See tööriist muudab rooli eemaldamise lihtsaks ja kiireks.

         

4. Tõrvikud - Tõrvikud on vajalikud, kui soovite näha auto pimedates või raskesti ligipääsetavates kohtades. Need aitavad teil näha, kuhu panete käsi või tööriista, ning tagavad parema nähtavuse.

         

5. Hammasrihma komplekt - Hammasrihma komplekt on vajalik, kui soovite hammasrihma vahetada. See komplekt sisaldab kõiki vajalikke tööriistu, et hammasrihm korralikult välja vahetada ja paigaldada.

         

6. Kütuse rõhumeeter - Kütuse rõhumeeter on vajalik, kui soovite mõõta kütusesüsteemi rõhku. See on oluline, kui teete tööd kütusesüsteemi, nagu näiteks kütusepumba või süüteküünalde vahetamine.

         

Need on vaid mõned spetsiaaltööriistad, mis on vajalikud auto parandamisel ja hooldamisel. Õige tööriista kasutamine muudab auto remondi ja hooldamise lihtsamaks ja turvalisemaks. Kui olete uus auto parandamise ja hooldamise maailmas, siis võib tööriistade ostmine tunduda hirmutav. Kuid tegelikult on tööriistade ostmiseks palju võimalusi, alates kohalikest tööriistapoodidest kuni online-poodideni.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.