Mootorrataste 12V kasutusvalmis AGM akud

Aktiivsed filtrid

Mootorrataste 12V kasutusvalmis AGM akud on suurepärane valik neile, kes soovivad tagada oma mootorratta jõudluse ja töökindluse. Need akud pakuvad suuremat võimsust ja pikemat eluiga, samuti on nende hooldamine lihtne. Siin on mõned asjad, mida tuleks teada mootorrataste 12V kasutusvalmiste AGM akude kohta.

      

Esimene asi, mida tuleks kaaluda, on aku bränd ja kvaliteet. On oluline valida usaldusväärne bränd, mis on spetsialiseerunud mootorrattaakudele ja kelle tooted on tuntud vastupidavuse ja usaldusväärsuse poolest. Võib olla ahvatlev valida odavam variant, kuid see võib lõpuks hoopis kallimaks maksma minna, kui aku lakkab töötamast või põhjustab makul on ka kõrgem taluvus vibratsioonidele, mistõttu sobib see eriti hästi võidusõiduks ja maastikusõiduks.

      

Teine oluline asi on aku suurus ja võimsus. Mootorrataste 12V kasutusvalmis AGM akud on erineva suuruse ja võimsusega ning valimisel tuleb arvestada ka sõidutingimusi. Kui sõidate sageli lühikesi vahemaid, siis sobib teile võimsam aku, mis suudab kergesti käivituda ja töötada madalamate temperatuuride korral. Kui aga sõidate pikki vahemaid, siis on oluline valida aku, mis suudab kauem töötada, ilma et laadimist oleks vaja.

      

Kolmas asi, mida tuleb arvestada, on akude hooldamine. Mootorrataste 12V kasutusvalmis AGM akusid ei pea sagedasti vedelikuga täitma, sest elektrolüüdi tasakaal on juba seadistatud ja säilib pikema aja jooksul. Lisaks sellele on paljudel mootorrataste 12V kasutusvalmiste AGM akudel spetsiaalsed klapid, mis võimaldavad õhku vabastada ja gaase ventileerida, mis tagab veelgi pikema eluea.

      

Neljas asi, mida tuleb kaaluda, on aku kaubamärk. Tuntud tootjatelt ostmine tagab usaldusväärse töö ning pikaealisuse. Samuti tasub kaaluda tootjagarantiid, sest see võib aidata vältida ebameeldivaid üllatusi hilisemal ajal.

      

Mootorrataste 12V kasutusvalmis AGM akud on suurepärane valik nõudlikele sõitjatele, kes soovivad oma mootorratta jõudlust ja töökindlust parandada. Need akud pakuvad suuremat võimsust ja pikemat elu

      

Kuidas valida õige mootorratta aku?

      

Enne kui otsustate mootorratta aku osta, on oluline teada, milline aku sobib teie mootorrattale. Õige aku valimisel on mitmeid tegureid, mis tuleb arvesse võtta.

      

Aku tüüp

      

Mootorrattad vajavad tavaliselt kas liitiumpolümeer- või pliiakut. Liitiumpolümeerakud on kerged, väiksema suurusega ja vajavad vähem hooldust kui pliiakud. Kuid need on ka kallimad. Plaadiakud on raskemad ja suuremad, kuid need on odavamad kui liitiumpolümeerakud. Lisaks on pliiakud paremad madala temperatuuri korral.

      

Mõõtmed

      

Mootorratta aku mõõtmed on olulised, et tagada õige paigaldus. Kui teie mootorratta aku on liiga suur või liiga väike, ei mahu see kindlalt kohale või võib isegi kahjustada teisi osi. Seetõttu on oluline leida õige suurusega aku vastavalt teie mootorratta mudelile.

      

Võimsus

      

Mootorratta aku võimsus määrab, kui palju energiat see suudab salvestada. Mida suurem on aku võimsus, seda kauem saate sõita enne, kui aku tühjaks saab. Kuid võimsam aku võib olla ka raskem ja kallim. Oluline on leida tasakaal aku suuruse ja võimsuse vahel vastavalt teie sõiduvajadustele.

      

Kestvus ja vastupidavus

      

Mootorratta aku eluiga sõltub selle kvaliteedist. Kvaliteetne aku kestab kauem kui odavam variant, kuid on ka kallim. Samuti on oluline arvestada aku vastupidavusega vibratsioonidele ja muudele äärmuslikele tingimustele. Kui te kavatsete sõita maastikul või võistlustel, vajate tugevamat ja vastupidavamat akut kui lihtsalt igapäevaseks linnasõiduks.

      

Hooldus

      

Mootorratta aku hooldamine on oluline, et tagada selle pikaajaline ja usaldusväärne toimimine. Akut tuleb regulaarselt kontrollida ja laadida vastavalt tootja soovitustele. Samuti on oluline hoida aku puhast ja kuivana ning vältida selle kokkupuudet äärmuslike temperatuuridega.

      

Kokkuvõte

      

Mootorratta aku on oluline osa teie sõiduki toimimisest ja ohutusest. Oluline on leida õige aku vastavalt teie mootorratta mudelile, sõiduvajadustele ja eelarvele. 

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.