Jalgratta riided

Aktiivsed filtrid

Jalgrattaga sõitmine on tervislik ja nauditav viis liikumiseks. Kuid nagu iga spordiala puhul, on ka jalgrattasõidul oma spetsiifilised nõuded varustusele. Üks tähtsamaid asju, mida jalgrattur peaks omama, on spetsiaalsed jalgratta riided.

     

Jalgratta riided on spetsiaalselt loodud jalgrattasõiduks. Need riided tagavad mugavuse ja turvalisuse ning võimaldavad paremat jõudlust jalgrattasõidul. Jalgratta riided jagunevad tavaliselt kaheks põhikategooriaks: ülemised riided ja alusriided.

      

Ülemised jalgratta riided hõlmavad särke, jakke ja vestid. Need riided on tavaliselt valmistatud spetsiaalsetest materjalidest, mis tagavad hingavuse ja niiskuse imendumise. Jalgrattasärkidel on spetsiaalsed seljataskud, kus saab hoida toiduaineid, joogipudeleid, telefone ja muid esemeid. Jalgrattajakkidel on sageli eemaldatavate varrukatega, mis muudab need kohandatavaks erinevate ilmastikutingimuste jaoks. Vestid on suurepärane valik vähese liikumisega sõiduks või jahedama ilmaga sõitmiseks.

    

Alusriided on tavaliselt tihedalt keha külge sobivad, mis aitavad paremini juhtida higi ja niiskust. Alusriietega kaasnevad jalgrattapüksid, mis on varustatud pehmendusega, mis võimaldab mugavamat sõitu. Jalgrattapükstel on spetsiaalsed kinnitused, mis aitavad neil tihedalt keha vastu püsida ning takistavad nende libisemist jalgrattasõidu ajal.

       

Lisaks ülemistele ja alusriietele on ka teisi jalgratta riideid, mida on vaja erinevatel tingimustel. Näiteks jalgratturi kiivrid on äärmiselt olulised, et kaitsta pead võimalike kokkupõrgete eest. Jalgratturitele on oluline omada ka kaitseprille, mis kaitsevad silmi päikese, tuule ja tolmu eest. Kindad on samuti olulised, et tagada parem haardumine käepidemetega ja kaitsta käsi võimalike kukkumiste eest.

      

Kui valid jalgratta riideid, on oluline kaaluda mitmeid tegureid. Esiteks, tuleks valida sobiv suurus. Liiga väikesed riided piiravad liikumist ja võivad põhjustada ebamugavust, samal ajal kui liiga suured riided võivad takistada jõudlust jalgrattasõidul. 

       

Tavaliselt on spordiriietel spetsiaalne tehnoloogia, mis tagab mugavuse ja sobivuse liikumise ajal. Rattasõidul on eriti oluline, et riided ei hõõruks vastu keha ega piiraks liikumist. Seetõttu on ratturitele mõeldud riietel sageli erinevad venivad paneelid, mida kasutatakse keha liikumise hõlbustamiseks. Sellised paneelid võivad olla ka hingavast materjalist, et tagada kehale optimaalne temperatuur.

      

Jalgratturite riiete valik on lai ning sisaldab kõike aluspesust ja särkidest kuni pükste, jakkide ja kindadeni. Enamasti on kõik need riided spetsiaalselt välja töötatud just jalgrattasõiduks. Üks kõige olulisemaid riideid on ratturipüksid. Need on spetsiaalselt disainitud nii, et need sobiksid hästi jalgratturite kehaga ja tagaksid mugavuse ka pikematel sõitudel. Pükstel võib olla ka spetsiaalne vooder, mis tagab õige istumisasendi ja kaitseb jalgratturit vigastuste eest.

       

Lisaks ratturipükstele on oluline valida ka õige ratturi särk. Rattasõidul on mugavus ja hingavus sama tähtis kui stiil. Särk peab tagama sobiva liikumisvabaduse ja olema valmistatud hingavast materjalist, et hoida keha temperatuuri kontrolli all. Ratturitel on sageli valida erinevate stiilide ja materjalide vahel. Näiteks on olemas pika varrukaga särke, lühikeste varrukatega särke, lõhkise lukuga särke jne.

      

Jalgrattasõidul on oluline valida ka õige jakk. Jakid peavad tagama kaitse ilmastikutingimuste eest, nagu tuul ja vihm, kuid samas olema ka piisavalt hingavad. Mõned jakid on valmistatud spetsiaalsetest veekindlatest materjalidest, samas kui teised on valmistatud hingavatest kangastest, mis tagavad mugavuse ja ventilatsiooni. Lisaks ilmastikukindlusele on paljudel jakkidel ka helkurdetailid, mis tagavad nähtavuse madalas valguses.

        

Kui rääkida jalgratturite kindadest, siis need on väga olulised jalgrattasõiduks. Kindad tagavad parema haarde juhtimisratta ümber ja aitavad vältida käte higistamist. Lisaks tagavad kindad ka kaitse käte vigastuste eest, mis võivad tekkida kukkumise korral.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.