Kiivrid

Aktiivsed filtrid

Mootorrattakiivrid on kõige olulisemad turvavarustused, mida saab mootorrattur kanda. Kiivrid on mõeldud mitte ainult selleks, et kaitsta sõitja pead vigastuste eest, vaid ka selleks, et tagada nähtavus ja kaitsta silmi päikese eest. Mootorrattakiivrid on mitmesugused, erinevad mudelid, värvid ja suurused. Mootorrattakiivrid on saadaval nii täiskasvanutele kui ka lastele ning need on mõeldud nii meestele kui naistele.

          

Kui otsite kiivrit, on oluline valida sobiv mudel vastavalt teie sõidustiilile ja sõiduohutusele. Mõned kiivrid on mõeldud kiireks sõiduks või võidusõiduks, samas kui teised on mõeldud matkamiseks või igapäevaseks sõiduks. On oluline valida kiiver, mis sobib teie sõidustiiliga ja pakub teile piisavalt kaitset.

         

Kiivri valimisel tuleb arvestada ka suurusega. Liiga suur kiiver võib liikumisel olla ohtlik ja ebamugav, samas kui liiga väike kiiver ei paku piisavat kaitset. On oluline valida õige suurus, mida saab mõõta pea ümbermõõdu järgi.

         

Kiivrid on saadaval erinevates materjalides, nagu näiteks polükarbonaat, klaaskiud ja süsinikkiud. Polükarbonaadist kiivrid on tavaliselt odavamad, kuid neil on vähem vastupidavust ja kestvust kui klaaskiud ja süsinikkiud kiivritel. Klaaskiud kiivrid on tugevamad kui polükarbonaadist kiivrid, kuid süsinikkiud kiivrid on kõige vastupidavamad.

            

Kiivritel on ka erinevad tüübid, näiteks täisnäokaitsmega kiivrid, avatud kiivrid ja krossikiivrid. Täisnäokaitsmega kiivrid pakuvad kõige paremat kaitset pea, lõua ja silmade eest ning neid soovitatakse kõige rohkem sportlikuks sõiduks ja võidusõiduks. Avatud kiivrid on mugavamad ja pakuvad rohkem õhuvoolu, kuid need ei kaitse lõuga ja nägu sama hästi kui täisnäokaitsmega kiivrid. Krossikiivrid on mõeldud maastikusõiduks ja pakuvad kõige paremat ventilatsiooni ja nähtavust.

          

Lisaks sellele, et kiiver kaitseb pead võimalike kokkupõrgete eest, on kiivril ka teisi olulisi funktsioone. Üks neist on müra vähendamine. Kui sõidate kõrvalistel teedel või kiirteedel, siis tead, kui valjuks võib muutuda tuul müra ja liiklusega. Kiivri kandmine aitab vähendada seda müra, mis võib olla eriti oluline pikematel sõitudel.

         

Kiivri kandmine aitab ka kaitsta teie nägu. Kui sõidate kiirusel, võib lihtsalt juba väike kivi või putukas põhjustada kahju või vigastusi. Kiiver aitab neid võimalikke vigastusi vältida, kuna see katab täielikult teie näo.

          

Kiivri valimisel on oluline valida õige suurus. Selleks mõõtke oma pea ümbermõõt ja valige vastav suurus vastavalt tootja suurustabelile. Kiiver ei tohiks olla liiga pingul ega ka liiga lahti, kuna see võib ohustada teie turvalisust.

           

Kiivrite valik on Car Shopis lai ja mitmekesine, sealhulgas erinevad suurused, värvid ja disainid. Samuti on saadaval erinevad tüübid vastavalt erinevatele sõidustiilidele. Näiteks võib olla spetsiaalne kiiver mootorratta või motokrossi jaoks.

              

Lisaks kiivritele on Car Shopis saadaval ka muud lisavarustus, nagu kindad, saapad, särk ja püksid, mis aitavad täiendavalt kaitsta sõitja keha võimalike vigastuste eest. Kindad ja saapad aitavad kaitsta käsi ja jalgu kokkupõrke või kukkumise korral, samas kui särk ja püksid võivad kaitsta nahka kraapimiste ja kriimustuste eest.

          

Lisaks turvalisusele on ka mugavus kiivri valimisel oluline tegur. Kiivri kandmine peaks olema mugav ja ei tohiks häirida teie sõiduelamust. Paljud kiivrid on varustatud ventilatsiooniavadega, mis aitavad hoida pea jahedana ja kuivana ka kuumadel päevadel.

          

Car Shopis saate valida kiivri, mis sobib teie sõidustiili ja vajadustega, tagades seeläbi ohutu ja mugava sõidu. Kiivri õige suurus, mugavus ja turvalisus on need tegurid, mida peaksite enne ostmist alati arvestama.

           

Kokkuvõtteks võib öelda, et kiivrid on oluline osa mootorsõiduki varustusest, mida ei tohiks kunagi unustada. 

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.