EGR-klapp

Aktiivsed filtrid

Autode heitgaasid on segu kahjulikest süsivesinikest, süsinikmonooksiidist ja lämmastikoksiididest. Heitgaaside ringlussevool on loodud nende vähendamiseks bensiini- ja diiselmootorites. See on paigaldatud keskkonnakaitselistel põhjustel: NOx kontsentratsioon väheneb kuni 50 protsenti ja atmosfääri paisatavate mürgiste ainete kogus väheneb. 

Klapi otstarve 

Selle osa ülesanne on tasakaalustada mootorit. See on valmistatud kõrglegeeritud terasest, mis peab vastu kuni 2000 °C temperatuurile.

Bensiinimootorite puhul vähendab heitgaaside doseerimine haruldust sisselaskekollektoris, vähendades seega pumpamiskaotusi ja kütusekulu 2-3% võrra.

Diiselmootorid on EGRiga varustatud mootorite puhul pehmemad. Tahmaheide väheneb kuni kümme protsenti.

Sõiduki keskkonnasõbralikkus sõltub sellest, kas sisepõlemismootor töötab "korralikult". Üks komponentidest, mis vastutab saasteainete õhku paiskamise eest, on EGR-klapp.

Seadme eripära

Klapp on EGR-süsteemi peamine osa. See vastutab heitgaaside ringluse (tagasivoolu) eest. See muutub tahma tõttu kasutuskõlbmatuks ja ei sulgu tihedalt; see ummistub, mis võib kahjustada mootori tööd. 

EGR-i kasutatakse kõikides bensiini-, diisel- ja gaasimootorites. Klapp võimaldab mootoril sujuvamalt töötada ja vähendab kütusekulu. See on paigaldatud sisselaskekollektori lähedusse, seega mõjutavad seda heitgaasid.

Kahju põhjused

Isegi kui sõidukit on nõuetekohaselt hooldatud, mõjutab aastatepikkune kasutamine ja läbisõit sõidukit ikkagi. Osa kulub ära ja läheb katki. Üks EGR-i rikete põhjusi on mehhanismide ummistumine. See paneb mootoriüksuse rivist välja. Õhufiltri saastumise, kolvirõnga kinnijäämise ja klapirikke tõttu.

Seadme rike põhjustab kiirendamisel tõmbelisi liigutusi. Kui mootor on tühikäigul, vibreerib see tugevalt, võimsus väheneb, heitgaas on peaaegu must ja kütusekulu suureneb. Need sümptomid viitavad sellele, et EGR on ummistunud. Tahma kogus heitgaasides suureneb. See settib seadme korpuse siseseinadele. Tahm takistab klapi avanemist.

Saada usaldusväärne EGR

Meie veebipoes top1 autovaruosad ostab autojuht vajaliku osa autoüksuste parandamiseks. Kui ostate EGR-klapi meie kauplusest, ei pea te kulutama aega vajalike osade otsimisele. Pakume EGR-klappe usaldusväärsetelt tootjatelt, tootmine on sertifitseeritud. Tagame vajalike osade kõrge kvaliteedi ja mõistliku hinna. Komponentide loetelu uuendatakse kord nädalas, et vastata meie klientide nõudlusele.

Anname autojuhtidele võimaluse osta kvaliteetne ventiil. Seetõttu unustavad autoomanikud EGR-i hoolduse ja vahetamise pikaks ajaks.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.