Mootoriõli

Aktiivsed filtrid

Mootor on sõiduki süda, mida peab kaitsma ülekuumenemise ja hõõrdumise eest. Selleks tuleb süsteemi valada sisepõlemismootori osi purunemise eest kaitsvat mootoriõli.

Õlide koostis

Mootoriõlid koosnevad baasõlist ja õli omadusi parandavatest lisanditest. Spetsiaalse koostisega õli «kapseldab» metallosad, need ei puutu omavahel vahetult kokku ja tänu sellele ei teki nende vahel ka hõõrdumist.

Määrdeainetel on erinev:

    • viskoossus; 

    • keemiline koostis; 

    • tehnilised näitajad.

Õli tuleb valida vastavalt auto margile.

Õlide liigid

Mootoriõlisid on:

    • mineraalseid;

    • poolsünteetilisi;

    • sünteetilisi. 

Esimesed põhinevad looduslikel naftasaadustel ja on mõeldud kasutamiseks bensiinimootoriga sõidukites. Teised, poolsünteetilised, on mineraalipõhised sünteetiliste lisanditega – 70% looduslikke naftasaadusi, 30% kunstlikke. Erinevate ühendite baasil loodud sünteetilisi õlisid eristab teistest õlidest parem töövõime. Nende viskoossust ei mõjuta ei käre pakane ega vahelduvad ilmaolud. Sünteetiline õli kaitseb sisepõlemismootorit ülekuumenemise eest. 

Kasutamine

Tehnilisi vedelikke vajavad kõik sõidukid, nii sõiduautod, veokid, maasturid kui väikebussid. Igat tüüpi mootorisse leiab sobiva õli, aga kaitsetaseme põhjal peab vahet tegema talvistel, suvistel ja universaalõlidel. Viimased sobivad kasutamiseks aastaringselt ja on turul seetõttu eriti nõutud. 

Pöörake kindlasti tähelepanu õli parameetritele. Need peavad vastama sõiduki tootja määratud nõuetele. Kui valesti valite, ei täida õli tootja määratud funktsioone.

Ärge unustage, et teie «plekkratsu» tervis sõltub mootoriõlist. Ärge pidage tähtsusetuks pakendi kvaliteeti:

    • millised näevad välja kanistri keevisõmblused;

    • kas korgi sulgurelemendid on terved;

    • kas kanistril on etikett;

    • kas tootel on olemas kvaliteedisertifikaat.

Autoõlisid on palju ning erinevaid ja nende omadused sõltuvad tarnijatest. Lisaks originaaltoodetele on ka analooge, mis originaalidest kuigi palju ei erine. Autoõli valimisel ei ole sõiduki tüüp oluline.

Valige kvaliteetsed autoõlid

Meie poest leiab vajaliku toote iga autosõber. Me ei paku hindadega üle ja püsiklientidele korraldame pidevalt sooduskampaaniaid. Üritame oma kaubavalikut pidevalt täiendada.

Meie spetsialiseeritud veebilehele sisenedes säästab autosõber aega. Tutvuge meie veebikataloogiga. Meil on müügil taskukohase hinnaga autoõlid. Meie võltskraami ei müü – garanteerime kaitse võltsingute eest. Meie veebipoes on kütused ja määrdeained alati saadaval.

top1 autovaruosade veebipoest leiab autole laias valikus tehnilisi vedelikke – teil jääb ainult optimaalne variant välja valida.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.