Tungraua kinnitus

Aktiivsed filtrid

Mõiste "tungraua kinnitus" viitab sellele, kuidas tungraud on kinnitatud sõiduki alusele või raamile. Tungraud on sõiduki remondi ja hoolduse jaoks hädavajalik tööriist, kuna see võimaldab tõsta sõidukit maapinnast kõrgemale, et pääseda ligi aluse all olevatele komponentidele ja teha nende remonti või hooldustöid. Õige tungraua kinnitus on oluline sõiduki turvalisuse tagamiseks remondi või hoolduse ajal ning vältimaks õnnetusi ja vigastusi.

      

Sõidukite tootjad varustavad oma sõidukid tavaliselt ettevalmistatud tungraua kinnituspunktidega. Need kinnituspunktid on tugevad metallist konstruktsioonid, mis on paigutatud sõiduki alusele või raamile kindlaksmääratud kohtadesse. Tavaliselt on need kinnituspunktid mõeldud kasutamiseks spetsiaalse tõstetoruga, kuid neid saab kasutada ka tavalise tungraua kinnitamiseks.

      

Tungraua kinnitamisel on oluline järgida sõiduki tootja juhiseid ja soovitusi. Erinevatel sõidukitel võivad olla erinevad tungraua kinnituspunktid, mis nõuavad erinevat tüüpi tungrauda ja kinnitusvahendeid. Enne tungraua kinnitamist peab sõiduk olema tasasel pinnal ning käigukast peab olema neutraalasendis ja käsi- või seisupidur peal.

      

Tungraua kinnitamisel tuleb tagada selle kindel ja turvaline paigutus. Kinnituspunktid peavad olema puhtad ja rasvavabad, et tagada hea haarduvus. Tungrauda tuleb hoida otse, et vältida sõiduki kahjustamist või tasakaalu kaotamist. Kui tungraua kinnitus on korralikult paigaldatud, peab sõiduk olema stabiilne ja kindlalt kinnitatud.

      

Tungraudade kinnitamiseks on mitmeid erinevaid meetodeid. Üks levinumaid meetodeid on kasutada tungraudade kinnitamiseks spetsiaalseid adaptereid, mis on mõeldud konkreetse sõiduki jaoks. Adapterid tagavad tungraua turvalise ja stabiilse paigalduse ning aitavad vältida sõiduki kahjustamist. Mõned adapterid on mõeldud kasutamiseks konkreetselt sõiduki kõrgendatud kinnituspunktide jaoks, mis võimaldab tõsta sõidukit kõrgemale.

      

Tungraudade tüübid

      

Tungraudu on erinevaid tüüpe, mis sobivad erinevatele autodele ja erinevatele kasutusotstarvetele. Enamik autotootjaid pakub autodele kaasasolevat tungrauda, kuid neid on võimalik ka eraldi osta.

      

Üks levinumaid tungraudade tüüpe on hüdrauliline tungraud. Hüdrauliline tungraud kasutab vedeliku rõhku, et tõsta autot õhku. See tähendab, et hüdraulilise tungraua kasutamine on lihtne ja seda saab teha ühe inimese poolt. Hüdrauliline tungraud on ka tugev ja vastupidav ning võib tõsta autot kuni 20 tonni.

      

Teine tavaline tungraua tüüp on pukktungraud. Pukktungraud kasutab tõstemehhanismi, et tõsta autot õhku. Pukktungraud on tavaliselt odavam kui hüdrauliline tungraud ja sobib hästi väiksemate autode jaoks. Pukktungraud on ka kergem kui hüdrauliline tungraud ja seetõttu mugavam kasutada.

      

Lisaks nendele kahele tüübile on olemas veel palju erinevaid tungraudu. Teised populaarsed tungraudade tüübid hõlmavad kruviga tungrauda, mis kasutab kruvimise meetodit autode tõstmiseks, ja jalgpump-tungrauda, mis kasutab jalgpumpa, et tõsta autot õhku. Kuid hüdrauliline ja pukktungraud on kõige levinumad ja tavalisemad tungraudade tüübid, mida kasutatakse autotöökodades.

      

Tungraua kinnitamine

      

Tungraua kinnitamine on oluline osa õigeks ja turvaliseks autotõstmiseks. Enne kui hakkate kasutama tungrauda, tuleb veenduda, et see on korralikult kinnitatud ja paigaldatud.

      

Enamik autosid on varustatud kinnituspunktidega, mis asuvad kere all. Need punktid on spetsiaalselt loodud tungraua paigaldamiseks. Kuid mõnel autol võivad need punktid olla raskesti ligipääsetavad või neid ei ole üldse.

      

Kui kinnituspunktid on leitud, tuleb hoolikalt paigaldada tungraud nendele punktidele. On oluline, et tungraud oleks korralikult kinnitatud, et see ei liiguks ega vajuks maha, kui auto on tõstetud õhku.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.