Pidurivedelik

Aktiivsed filtrid

Miks on pidurivedeliku seisukord oluline auto pidurisüsteemi jaoks?

    

Pidurivedelik on oluline komponent sõiduki pidurisüsteemis, mis tagab auto ohutu pidurduse. Kui pidurivedeliku seisukord on halb, võib see ohustada sõidukijuhi ja kaasreisijate elu. Seetõttu on oluline mõista, miks on pidurivedeliku seisukord oluline ja millal tuleb pidurivedelikku vahetada.

    

Pidurivedeliku funktsioon

    

Pidurivedelik on sünteetiline vedelik, mis on mõeldud pidurisüsteemi kaudu ülekandmiseks. Kui sõidukijuht vajutab piduripedaali, edastab pidurisüsteem pidurivedeliku piduriklotsidele, mis seejärel suruvad pidurikettale, et aeglustada ja lõpetada sõiduki liikumine. Kui pidurivedelikus on õhumulle, ei suuda pidurisüsteem vedelikku korralikult edastada ja pidurid võivad hakata vibreerima. See võib muuta sõiduki juhtimise ohtlikuks.

    

Pidurivedeliku seisukorra mõju sõiduki ohutusele

    

Pidurivedeliku seisukorra halvenemisel väheneb sõiduki pidurisüsteemi efektiivsus. See võib põhjustada pikema pidurdusmaa ja sõiduki halvema juhitavuse. Kui pidurid ei toimi korralikult, võib sõidukijuht kaotada kontrolli sõiduki üle ja see võib põhjustada õnnetusi. Seega on oluline tagada, et pidurivedeliku seisukord oleks alati hea.

    

Kui tihti tuleks pidurivedelikku vahetada?

    

Pidurivedeliku seisukorra kontrollimine on oluline osa sõiduki regulaarsest hooldamisest. Tootjad soovitavad pidurivedelikku vahetada iga 2-3 aasta tagant, kuid see võib varieeruda sõltuvalt sõiduki kasutamisest ja tingimustest. Kui sõidukit kasutatakse palju ja rasketes tingimustes, näiteks kõrgetel temperatuuridel või mägistes piirkondades, võib pidurivedeliku vahetamise vajadus olla sagedasem.

    

Pidurivedeliku vahetamine

    

Pidurivedeliku vahetamine ei ole keeruline protsess, kuid see nõuab täpsust ja hoolikat lähenemist. Enne pidurivedeliku vahetamist tuleks kindlasti lugeda tootja juhiseid ja järgida neid täpselt.

    

Selleks, et pidurivedeliku rolli paremini mõista, on oluline teada, kuidas pidurisüsteem töötab. Auto pidurisüsteemil on kaks peamist komponenti: pidurikettad ja piduriklotsid. Piduriklotsid on kinnitatud piduriketaste külge ja nende abil pidurdatakse sõidukit. Piduriklotsidele rakendub hõõrdejõud, mis tekitab hõõrdumist pidurikettaga ning seetõttu aeglustab sõidukit.

    

Pidurisüsteemi töötab hüdraulika põhimõttel. Kui juht vajutab piduripedaali, liigub pidurivedelik piduriklotsidele ning surub need vastu pidurikettaid. Kuna pidurivedelik on vedelik, siis transpordib see hüdraulilise survega jõudu üle süsteemi kõikidesse osadesse.

    

Pidurivedelik peab olema väga vastupidav ja suutma taluda suurt hulka stressi. Kuna pidurivedelikku kuumutatakse pidurdamisel, siis peab ta suutma taluda ka kõrget temperatuuri ja vältida keemilist lagunemist. Seetõttu on pidurivedelikul kõrge keemiline stabiilsus ning see ei tohi reageerida teiste vedelike ja materjalidega, nagu kumm ja metall.

    

Pidurivedelikuks sobivad polüglükooli baasil olevad vedelikud, mille viskoossus on madal, kuid samal ajal suudavad need tagada pidurisüsteemi optimaalse jõudluse. Polüglükooli baasil vedelikud suudavad säilitada oma keemilisi omadusi ka kõrge temperatuuri ja niiskuse tingimustes, samas kui teised vedelikud kaotavad omadusi.

    

Pidurivedeliku seisukorra kontrollimine ja vahetamine on äärmiselt oluline osa auto hooldusest, et tagada sõiduki ohutus ja hea jõudlus. Kui pidurivedelikku ei kontrollita ega hooldada õigel ajal, võib see põhjustada tõsiseid probleeme pidurisüsteemis, nagu õhumullide teke, lekked ja pidurite ebaõnnestumine.

    

Pidurivedeliku seisukorra kontrollimiseks tuleks pidurivedelikupaaki regulaarselt kontrollida. Kui pidurivedeliku tase on langenud või vedeliku seisukord on halb, tuleks pidurivedelik vahetada. Kui pidurivedeliku vahetamist ei tehta regulaarselt, võib see põhjustada pidurisüsteemi tõrkeid ja suuremaid remondikulusid tulevikus.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.