Rehvid

Aktiivsed filtrid

Rehvid on üks olulisemaid osi sõidukil, mis mõjutab otseselt sõidumugavust, ohutust ja sõiduki käitumist erinevates teeoludes. Õige rehvivalik on oluline nii sõiduohutuse kui ka sõidumugavuse seisukohalt ning seetõttu on see üks olulisemaid otsuseid, mida autoomanik peab tegema oma sõiduki hooldamisel ja varustamisel. Selle teksti eesmärk on anda põhjalik ülevaade rehvidest, nende omadustest, tüüpidest, valimise kriteeriumidest ning rehvide hooldamisest ja asendamisest, et aidata auto poe klientidel teha teadlikke valikuid oma sõidukitele sobivate rehvide osas.

        

Rehvide omadused:

Rehvid on keerulised tooted, mis koosnevad mitmest erinevast kihist ja materjalidest, millel on erinevad omadused ja funktsioonid. Üks olulisemaid rehvide omadusi on nende muster ehk mustri kujundus, mis mõjutab otseselt rehvi haarduvust ja pidurdusomadusi erinevates teeoludes. Erinevatel rehvimustritel on erinevad omadused ja nad on mõeldud erinevateks tingimusteks, nagu suve-, talve- või neljahooajalised rehvid.

        

Lisaks mustrile on rehvide olulised omadused nende suurus, tüüp ja koormusindeks. Rehvi suurus on väljendatud erinevate numbrite ja tähtedega, nagu näiteks 205/55R16, kus 205 tähistab rehvi laiust millimeetrites, 55 tähistab rehvi külgede kõrgust protsentides rehvi laiusest ja R16 tähistab rehvi läbimõõtu tollides. Rehvi tüüp võib olla näiteks suverehv, talverehv või neljahooajaline rehv, ning sõltub sõidutingimustest, kus rehve kasutatakse. Koormusindeks on number, mis näitab rehvi kandevõimet ja on oluline tegur rehvi valikul vastavalt sõiduki kaalule ja kasutustingimustele.

        

Rehvitüübid:

Rehve on mitmeid erinevaid tüüpe, millest igaühel on oma eripärad ja kasutusalad. Üldiselt võib rehvitüüpe jagada suverehvideks, talverehvideks ja neljahooajalisteks ehk universaalrehvideks.

        

Suverehvid on mõeldud kasutamiseks soojematel kuudel ja suvistel teeoludel. Need rehvid pakuvad head haarduvust kuival ja märjal teekattel ning tagavad mugava sõidu. Suverehvidel on tavaliselt sügavad sooned ja avaram muster, mis võimaldab veepiiskadel kiiresti rehvist eemale voolata, tagades veojõu ja kontrolli ka märjal teekattel.

        

Talverehvid on spetsiaalselt mõeldud kasutamiseks külmadel ilmadel, kui teekate on kaetud lumega või on jäine. Talverehvidel on spetsiaalne muster ja kummisegu, mis tagavad parema haarduvuse lumel ja jääl ning lühemad pidurdusmaad madalatel temperatuuridel võrreldes suverehvidega. Talverehvidel on tavaliselt sügavam muster ja rohkem lamelle, mis suurendavad haarduvust ja vähendavad libisemist lumistel ja jäistel teedel.

        

Neljahooajalised ehk universaalrehvid on kompromisslahendus suverehvide ja talverehvide vahel ning on mõeldud kasutamiseks aastaringselt. Need rehvid on varustatud spetsiaalse mustriga, mis pakub head haarduvust nii suvel kui talvel, kuid ei ole siiski ideaalsed äärmuslike talvetingimuste jaoks võrreldes spetsiaalsete talverehvidega. Universaalrehvid võivad olla hea valik, kui elate piirkonnas, kus talved on leebemad või kui sõidate talvel harva.

        

Rehvivaliku kriteeriumid:

Rehvide valikul on mitmeid olulisi kriteeriume, mis tuleb arvesse võtta, et tagada sobivad rehvid oma sõiduki jaoks. Üks olulisemaid kriteeriume on ilmastikuolud, kus rehve kasutatakse. Kui elate piirkonnas, kus on selged aastaajad ja talved on lumised ja külmad, siis on talverehvid hädavajalikud. Suverehvid sobivad aga paremini soojematesse piirkondadesse, kus talved on leebemad ja lumi on harvem nähtus. Universaalrehvid võivad olla sobivad valikud, kui kliima on mõõdukas ja talved on lühemad.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.