Kesklukk

Aktiivsed filtrid

Kesklukk on sõiduki lukustussüsteem, mis võimaldab avada ja sulgeda kõiki sõiduki uksi korraga. See on mugav funktsioon, eriti kui sõidukil on mitu ust. Kesklukustuse paigaldamisel on ka muid eeliseid, näiteks suurem turvalisus ja praktilisus.

          

Kesklukustuse süsteem koosneb kahest osast: kesklukustusmootoritest ja juhtimismoodulist. Kesklukustusmootorid asuvad uste sees ja vastutavad uste lukustamise ja avamise eest. Juhtimismoodul on paigaldatud auto salongi ja vastutab kesklukustusmootorite kontrollimise eest.

          

Kesklukustuse paigaldamine on suhteliselt lihtne ja sellel on erinevaid variante. Keskne lukustussüsteem võib olla kaugjuhtimisega või manuaalse lülitiga, sõltuvalt sõiduki tüübist ja tootjast. Kaugjuhtimispuldiga kesklukk võimaldab juhil oma sõiduki uksi avada ja sulgeda kaugelt ning sellel võib olla ka muid lisafunktsioone, nagu näiteks ukse avamine ja sulgemine, mootori käivitamine, signaali saatmine, kui auto on avatud või lukustatud jne.

          

Kesklukustusmootorid on tavaliselt varustatud spetsiaalse turvalukustussüsteemiga, mis takistab uste avamist väljastpoolt. Kui juht soovib oma sõidukit avada, tuleb tal kasutada spetsiaalset kaugjuhtimispulti või võtit. Kui ukse lukustussüsteem tuvastab õige signaali, avaneb auto uksed automaatselt. Kui signaal pole õige või seda pole üldse, jäävad uksed lukustatuks.

          

Kesklukustuse süsteemil on ka muid turvaeeliseid. Näiteks võib kesklukustuse abil vältida autovargusi, kuna uksed lukustuvad automaatselt ja võimalike varaste ligipääs sõidukile on keerulisem. Lisaks on kesklukustus ka tuleohutuse seisukohalt oluline, sest see võimaldab juhil kiiresti kõik sõiduki uksed avada ja ohutult väljuda sõidukist hädaolukorras.

          

Kesklukk on muutunud oluliseks elemendiks ka autode ohutusvarustuse osas. Näiteks võib kesklukk aidata vältida varguseid ja võimaldada juhil kiiresti sulgeda kõik auto uksed. See on eriti oluline olukordades, kus juht on sunnitud peatuma ootamatult või peab väljuma autost kiiresti.

          

Kesklukust süsteemid võivad erineda sõiduki tüübi ja tootja järgi. Mõned kesklukust süsteemid on manuaalsed, mis tähendab, et uksed saab avada ja sulgeda nupuvajutusega salongi keskosas. Kaugjuhtimispuldiga kesklukust võimaldab juhil kontrollida ukse lukustamist ja avamist puldi abil, mis sisaldab ka võtme funktsioone. See tähendab, et juhil on võimalik avada ja sulgeda kõik auto uksed kaugjuhtimispuldi abil. Mõnel juhul võib kaugjuhtimispult sisaldada ka muid funktsioone, nagu näiteks mootori käivitamine ja küttekeha sisse- või väljalülitamine.

          

Kesklukk võib olla varustatud ka turvafunktsioonidega, mis aitavad vältida varguseid ja sissemurdmisi. Näiteks võib süsteem sisaldada signaali saatmist, kui auto uksed avatakse ilma võtmeta või kui auto on rünnaku all. Samuti võib süsteem sisaldada klaasikatkestusandureid, mis aktiveeruvad, kui auto klaasid purunevad või lõhutakse.

          

Kesklukust süsteemid võivad olla ka varustatud teiste funktsioonidega, mis muudavad auto kasutamise mugavamaks ja turvalisemaks. Näiteks võib süsteem sisaldada automaatset ustesulgemist, mis tähendab, et kui juht unustab uksed sulgeda, siis süsteem sulgeb need automaatselt. Samuti võib süsteem sisaldada istme soojendamise ja jahutamise funktsioone, mida saab juhtida kaugjuhtimispuldi abil.

          

Kokkuvõtvalt võib öelda, et kesklukust süsteemid on muutunud oluliseks osaks tänapäevaste autode varustuses. Need süsteemid võimaldavad juhil mugavalt kontrollida auto uste lukustamist ja avamist ning lisaks sellele parandavad nad auto turvalisust, kaitstes seda varguste ja sissemurdmiste eest. Kui oled huvitatud oma auto kesklukust süsteemi uuendamisest või remondist, siis võta ühendust meie autoteenindusega ja me aitame sind hea meelega.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.