Tungrauad

Aktiivsed filtrid

Seadet, mida on vaja sõiduki tõstmiseks ja hoidmiseks teatud kõrgusel, nimetatakse tõstukiks. Kui auto diagnoosimiseks, parandamiseks või rehvivahetuseks ei ole võimalik kasutada tõstukit või varikut, on tõstuk parim lahendus. 

Kuidas määrata tõstevõimet ja kõrgust

Auto tõstmiseks mõeldud seadet valides peate arvestama tõstuki tõstevõimet. Näiteks sõiduk kaalub 1200 kg, seega peaks tõsteseadme tõstevõime olema üle 1500 kg. Vastasel juhul võib juhtuda, et varustus ei suuda lihtsalt sõiduki kaalu kanda ja auto kukub ümber.

Suurema tõstevõimega tõsteseadmed maksavad rohkem, kuid autoomanik on kindel nende töökindluses.

Tõstekõrgus on minimaalne väärtus, mis on vajalik tõstuki nõuetekohaseks tööks. Kui teie auto kliirens on näiteks 17 cm, ei tööta tõstuk, mille tõstekõrgus on 150 mm. Mõõtke kaugus teest kuni autoservani ja valige 15 cm väärtusel 7-10 cm tõstekõrgusega tõstuk.

Jacki tüübid

Tõstukid jagunevad vastavalt oma funktsioonile mitmesse rühma:

1. Mehaanilised tõstukid. Need on kõige esimesed seadmed esemete tõstmiseks ja neid kasutatakse tänapäevalgi. Need põhinevad mehaanilistel elementidel, mis suhtlevad omavahel.

2. Töötab hüdraulika abil. Tõsteseadmed, võimsad ja usaldusväärsed. Kuidas nad töötavad: vedelik pumbatakse õlireservuaarist silindriplokki, mis ajab kolvi edasi. Peamist rolli mängib pump. On olemas ka tõstehüdraulikad, mis töötavad ventiilidega vedelikuvahetuseks.

3. Pneumaatiline. Need vajavad kompressorit, kuid mõnikord saab neid kasutada ka auto väljalasketorust tulevast õhust. Nende seadmete tõstmine on väidetavalt sujuv, kuid laskumine võib olla järsk, mis on ohtlik. Ja tõstevõime on väike.

Kuidas valida õige tõsteseade

Soovitused valimiseks:

1. Kui palju auto kaalub. Lisage 300 kilogrammi, et tõstuk suudaks kanda sõiduki kaalu.

2. Tõstekõrgus. Maksimaalselt 50 cm on vajalik, kui kavatsete sõidukit remontida tasasel pinnal.

3. Tõstekõrgus. See kriteerium peaks olema 30-50% väiksem kui maapinna kõrgus.

4. Vajalik jalajälg. Teenindusjaamade jaoks on see suurem, kuid isiklikuks kasutamiseks sobib ka väikese tugipinnaga tõstuk.

5. Parem on eelistada kas mehaanilist või hüdraulilist tõstukit, kuna pneumaatiline sobib paremini teenindusjaamade jaoks. 

Vali autoärikad top1 autovaruosad mõistlike hindadega: kvaliteetne teenindus ja individuaalne tähelepanu igale kliendile!

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.