Heitgaasi eemaldus-seadmed

Aktiivsed filtrid

Heitgaasid on autode kasutamise kõrvalsaadus. Need sisaldavad palju saasteaineid, sealhulgas vääveldioksiidi, lämmastikoksiide ja süsinikdioksiidi. Need heitgaasid on otseselt seotud keskkonna saastamisega, sealhulgas õhusaaste ja kliimamuutused. Seetõttu on oluline, et autod heitgaase piisavalt puhastaksid, et kaitsta keskkonda ja tagada meie tervis.

          

Selleks on olemas erinevad heitgaasi eemaldus-seadmed, mida saab kasutada autotöökojas. Need seadmed aitavad vähendada heitgaaside saastet ja kaitsta töötajate tervist.

          

Üks populaarsemaid heitgaaside eemaldamise seadmeid on katalüütiline konverter. See seade muudab heitgaasid ohutumaks, muutes need vähem ohtlikeks saasteaineteks. Katalüütiline konverter on paigaldatud auto väljalaskeava külge ja see töötab keemilise reaktsiooni kaudu, et muuta heitgaasid vähem kahjulikeks ühenditeks. Katalüütilise konverteri peamiseks eeliseks on see, et see ei vaja töökojas erilist hooldust ja see on väga vastupidav.

          

Teine populaarne heitgaasi eemaldamise seade on diisli osakeste filter. See seade eemaldab diiselmootorite heitgaasidest väikesed osakesed, mis võivad olla kahjulikud keskkonnale ja inimeste tervisele. Diisli osakeste filter on paigaldatud väljalaskeava külge ja see töötab nii, et tõmbab heitgaasidest välja väikseimad osakesed. See seade on väga tõhus ja vajab hooldust.

          

Veel üks oluline heitgaasi eemaldamise seade on heitgaasi tagasijooksu ventiil. See seade aitab vältida heitgaaside tagasijooksu mootorisse. Kui heitgaasid tagasi jõuavad mootorisse, võib see kahjustada selle jõudlust ja vähendada mootori eluiga. Heitgaasi tagasijooksu ventiil on paigaldatud auto väljalaskeava külge ja see töötab nii, et takistab heitgaaside tagasijooksu mootorisse. See seade on väga oluline, kuna see võib pikendada mootori eluiga.

          

Katalüütilise konverteri töö põhineb kolmel etapil - oksüdeerimisel, reduktsioonil ja hapniku taastamisel. Esimene etapp on oksüdeerimine, kus katalüsaator reageerib heitgaasidega, mis sisaldavad süsinikoksiidi (CO) ja süsivesinikke (HC). Reaktsiooni tulemusel muudetakse CO gaas CO2-ks ja HC muutuvad veeks ja süsihappegaasiks.

          

Teine etapp on reduktsioon, kus katalüsaator reageerib lämmastikoksiididega (NOx). Reduktsiooni käigus väheneb lämmastikoksiidide kontsentratsioon, kuna katalüsaator muudab need nitrogeeniks ja veeks.

          

Kolmas etapp on hapniku taastamine, kus katalüsaator saab hapnikku väliskeskkonnast. See protsess aitab taastada katalüsaatori aktiivsust, et see suudaks jätkuvalt heitgaase puhastada.

          

Katalüütilise konverteri töö efektiivsus sõltub mitmest tegurist, sealhulgas heitgaaside kogusest ja koostisest, katalüsaatori temperatuurist, õhuvoolust ja muudest muutujatest. Kui katalüsaator ei ole piisavalt kuum, võib see olla vähem efektiivne ja kui see saavutab liiga kõrge temperatuuri, võib see kahjustuda.

          

Katalüütilise konverteri korras hoidmine on oluline, et tagada heitgaaside efektiivne puhastamine. Kui katalüsaator on kahjustunud, võib see tõsiselt mõjutada sõiduki jõudlust ja suurendada heitgaaside saastet. Seetõttu on oluline jälgida katalüsaatori seisukorda ja vajadusel see välja vahetada.

          

Kokkuvõttes on heitgaasi eemaldus-seadmed olulised osad sõiduki heitgaaside puhastamisel, et vähendada keskkonnale avaldatavat mõju ja tagada sõiduki jõudlus. Oluline on valida õige tüüpi heitgaasi eemaldus-seade vastavalt sõiduki tüübile ja vajadustele ning tagada nende korras hooldus ja regulaarne kontrollimine, et tagada nende efektiivne toimimine.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.