Väljalaskesüsteem

Aktiivsed filtrid

Väljalaskesüsteem: funktsioonid, hooldus ja parandus

     

Auto väljalaskesüsteem on üks olulisemaid komponente auto mootori toimimiseks. See vastutab heitgaaside eemaldamise eest mootorist ja juhib need välja auto tagaosast. Kui väljalaskesüsteem ei tööta korralikult, võib see põhjustada mitmeid probleeme, sealhulgas mootori võimsuse langus, kütusekulu suurenemine, heitgaaside reostus ja müra suurenemine.

     

Selles artiklis vaatleme väljalaskesüsteemi funktsioone, hooldust ja parandust, et aidata autokauplustel ja -teenindustel mõista selle olulise komponendi tähtsust ja õiget hooldamist.

     

Väljalaskesüsteemi funktsioonid

     

Väljalaskesüsteemi peamine funktsioon on eemaldada mootorist heitgaasid ja juhtida need välja auto tagaosast. See tagab, et auto salongi ei satu kahjulikke heitgaase ning keskkond jääb puhtaks.

     

Lisaks sellele mõjutab väljalaskesüsteem ka mootori jõudlust ja kütusekulu. Kui väljalaskesüsteem on ummistunud või kahjustatud, võib see takistada heitgaaside vaba voolamist ja seeläbi vähendada mootori võimsust ja suurendada kütusekulu.

     

Väljalaskesüsteemi hooldus

     

Väljalaskesüsteemi õige hooldus tagab, et see töötab tõhusalt ja pikendab selle eluiga. Allpool on toodud mõned väljalaskesüsteemi hoolduse näpunäited:

     

1. Regulaarne kontroll: Väljalaskesüsteemi tuleb regulaarselt kontrollida, et tagada selle korrasolek. Kontrollige väljalaskesüsteemi igal korral, kui auto läbib hooldus- või remonditööd.

2. Ummistuse vältimine: Vältige väljalaskesüsteemi ummistumist, vahetades õigeaegselt õhufiltrit ja vältides kahjustusi, näiteks pragusid või aukusid väljalaskekollektoris.

3. Katalüsaatori hooldus: Katalüsaator on väljalaskesüsteemi oluline osa, mis aitab muuta kahjulikud heitgaasid ohutumateks aineteks. Katalüsaatorit tuleb regulaarselt hooldada ja vajadusel vahetada.

4. Summuti hooldus: Summuti on väljalaskesüsteemi teine oluline osa, mis vähendab müra ja reguleerib heitgaaside väljumist. Summutit tuleb regulaarselt hooldada ja vajadusel vahetada.

     

Kuidas väljalaskesüsteemi seisukorda kontrollida?

     

Väljalaskesüsteemi kontrollimine peaks olema osa iga korralisest hooldusest. Siiski, kui teil tekib kahtlus, et süsteem ei toimi korralikult, on oluline, et selle seisundit kontrollitaks võimalikult kiiresti. Mõned sümptomid, mis võivad viidata väljalaskesüsteemi probleemidele, on müra suurenemine, suitsu tekkimine, võimsuse kadumine ja kütusekulu suurenemine.

     

Kui auto tagaosast kostub valjemat suminat või tugevamat müra, võib see olla märk sellest, et väljalaskesüsteemis on midagi valesti. Tavaliselt on see tingitud summuti või vahetüki aukudest või pragudest. Need tuleb asendada, et süsteem saaks normaalselt toimida. Kui aga kuulete suminat juba madalamal kiirusel või isegi rahulikus olekus, võib see tähendada, et väljalaskesüsteemis on tõsiseid probleeme ja peate selle võimalikult kiiresti remonti viima.

     

Teine märk väljalaskesüsteemi probleemidest on suitsu tekkimine. Tavaliselt on tegemist halli, valge või musta suitsuga. Hall või valge suits võib tähendada, et mootor põletab liiga palju õli, samal ajal kui must suits võib viidata kütusepõletuse probleemile. Kui olete kindel, et õli ja kütuse tase on normaalne, on tõenäoliselt süüdi väljalaskesüsteem. Probleemi lahendamiseks tuleb kontrollida, kas katalüsaator ja väljalaske torud on korras.

     

Kui auto võimsus väheneb, võib see viidata väljalaskesüsteemi probleemidele. Kui kütus ei põle süsteemi õigesti, võib see põhjustada mootori jõudluse langust. Kui see juhtub, peate väljalaskesüsteemi kontrollima, et veenduda, et katalüsaator ja väljalaske torud ei ole ummistunud ja töötavad õigesti.

     

Väljalaskesüsteemi kontrollimine hõlmab ka selle visuaalset hindamist. Esimese asjana tuleb kontrollida summutit, katalüsaatorit ja väljalaske torusid. Kui neil on ilmne kahjustus või pragusid, tuleb need välja vahetada. Kui aga kõik tundub korras olevat, võib probleem olla süsteemi sees.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.