Turbokompressor ülerõhustmiskompressor elemendid

Aktiivsed filtrid

Turbokompressor, ülerõhustamiskompressor ja nende elemendid on tänapäeva autode jõuallikate olulised komponendid. Nende abil saavutatakse suurem võimsus ja jõudlus, samuti parem kütusekulu ja keskkonnasõbralikkus. Seega on nende elementide tundmine ja mõistmine ülioluline igale autotöökodale.

     

Turbokompressor on seade, mis suurendab mootori võimsust. Seda teeb ta kasutades mootori heitgaase, et ajada kompressorit, mis suurendab õhurõhku mootori sisselaskekollektoris. See suurem õhuhulk tagab suurema kütuse põlemise, mis omakorda annab mootorile rohkem võimsust ja jõudlust. Turbokompressorid on saadaval erinevates suurustes ja disainides, et sobituda erinevate mootoritega.

     

Ülerõhustamiskompressor on teine seade, mis suurendab mootori võimsust. Seda teeb ta aga teistmoodi kui turbokompressor. Ülerõhustamiskompressor suurendab õhurõhku mootori sisselaskekollektoris kasutades mootori pöördemomenti. See suurendab mootori võimsust ja jõudlust, kuid erinevalt turbokompressorist ei sõltu selle töö mootori heitgaasidest.

     

Mõlema seadme töö ja jõudluse tagamiseks on oluline tunda nende komponente ja nende rolli. Üks tähtis element on kompressoriratas, mis on ühendatud kompressori korpusega. See on disainitud nii, et keerates ratast õigesti, suurendab see õhuhulka ja tagab suurema mootorivõimsuse.

     

Teine oluline element on kompressoriratta laagrid. Need on olulised, kuna need hoiavad kompressoriratast paigal ja tagavad selle pöörlemise. Laagrid peavad olema vastupidavad ja vastu pidama suurele pöörlemiskiirusele, et tagada nende pikaajaline töö ja seadme stabiilsus.

     

Kolmas element on tihendid, mis on olulised õhu tiheduse tagamiseks sisselaskekollektoris. Tihendid peavad olema vastupidavad ja kulumiskindlad, et vältida õhulekete tekkimist ja tagada seadme stabiilne töö.

     

Neljas element on rõhuregulaator, mis kontrollib õhu rõhku mootori sisselaskekollektoris. Rõhuregulaator tagab, et õhurõhk mootoris ei ületaks lubatud taset ja kaitseb seeläbi mootorit kahjustuste eest.

     

Ülerõhustamiskompressor ehk turbo on seade, mis suurendab mootori võimsust ja pöördemomenti, kasutades ära auto väljalaskegaaside energiat. Turbo koosneb kahest poolikust, mida nimetatakse turbiiniks ja kompressoriks. Turbiin on paigaldatud väljalaskekollektorile ja ajab üle õhusurve pöördemomendi, mida seejärel edastab kompressorile. Kompressor omakorda surub väljalaskegaase mootorisse tagasi, tekitades suurema õhuhulga, mille tulemusena suureneb ka mootori võimsus.

     

Turbo kompressoril on mitmeid eeliseid võrreldes teiste mootoriturbodega. Esiteks on turbokompressor väga tõhus. See suudab tõsta mootori võimsust kuni 40 protsenti võrreldes teiste mootoritüüpidega. Lisaks sellele on turbokompressoril väga vähe energiakadusid. Seetõttu on see palju tõhusam ja keskkonnasõbralikum võrreldes teiste mootoritüüpidega.

     

Turbokompressoril on ka väike kaal ja väikesed mõõtmed. Seetõttu on see ideaalne valik neile, kes soovivad oma autole paigaldada võimsa mootori, kuid vajavad samal ajal ka säästlikku ja keskkonnasõbralikku lahendust. Turbokompressor sobib hästi ka neile, kes soovivad oma autot kohandada ja muuta seda võimsamaks.

     

Turbokompressoril on ka mõned puudused. Esiteks on see suhteliselt kallis võrreldes teiste mootoritüüpidega. Lisaks sellele on turbokompressoril ka suurem hooldusvajadus võrreldes teiste mootoritüüpidega. Turbo tuleb regulaarselt puhastada ja hooldada ning seda tuleb teha hoolikalt ja täpselt.

     

Ülerõhustamiskompressorid ehk suruõhukompressorid on seadmed, mis suurendavad mootori võimsust ja pöördemomenti, lisades mootorisse suruõhku. Suruõhukompressor suunab õhu mootori sisselaskeava kaudu silindritesse, et tagada suurem põlemiskiirus ja tõhusam mootori töö. Suruõhukompressorid on saadaval erinevates suurustes ja võimsustes ning neid saab paigaldada erinevatele mootoritüüpidele.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.