2T ja 4T mootoriõlid

Aktiivsed filtrid

Mootoriõlid on autode hooldamisel üliolulised komponendid. Need tagavad mootori jõudluse, kaitsevad selle komponente kulumise ja korrosiooni eest ning pikendavad mootori eluiga. Mootoriõli valik sõltub mootori tüübist ja tootja soovitustest. Selles tekstis vaatleme kahte tüüpi mootoriõlisid - 2T ja 4T mootoriõlisid.

               

2T mootoriõli on mõeldud kahe-taktilise mootori jaoks. See tähendab, et see õli segatakse kütusega, mitte ei määri mootorit eraldi. 2T mootoriõli kaitseb mootorit kulumise ja korrosiooni eest ning hoiab ära süttimise, mida võib põhjustada liiga kõrge kütuse segu. 2T mootoriõli koostis erineb tavalisest mootoriõlist, kuna see peab olema lahustuv kütuses, mis sisaldab bensiini ja õli segu. 2T mootoriõli on mõeldud mootorratastele, ATV-dele, muruniidukitele ja muudele väiksematele mootoritele.

              

4T mootoriõli on mõeldud nelja-taktilise mootori jaoks. See on tavaliselt eraldi õli, mida mootor määrib. 4T mootoriõli kaitseb mootorit kulumise ja korrosiooni eest ning vähendab hõõrdumist mootori komponentide vahel. See tagab mootori sujuva töö ja pikendab selle eluiga. 4T mootoriõli koostis erineb 2T mootoriõlist, kuna see peab olema võimeline taluma kõrgemaid temperatuure ja rõhke, mis on seotud nelja-taktiliste mootorite tööga. 4T mootoriõli sobib enamikule sõiduautodele, veoautodele ja muudele suurematele mootoritele.

              

Kuigi 2T ja 4T mootoriõlidel on erinevad kasutusalad, on neil mõlemal oma eelised. 2T mootoriõli on tavaliselt odavam kui 4T mootoriõli, kuna selle tootmine on lihtsam. See on ka lahustuv kütuses, mis tähendab, et mootori määrimiseks ei ole eraldi õli vaja. 2T mootoriõli sobib ideaalselt väiksematele mootoritele, kuna see tagab sujuva töö ja kaitseb mootorit. Samuti on see lihtne kasutada ja sobib hästi harrastajatele, kes hooldavad ise oma mootoreid.

             

4T mootoriõli on spetsiaalselt välja töötatud suuremate mootorite jaoks. See on võimeline taluma kõrgemaid temperatuure ja rõhke, mis on seotud nelja-tak

             

Üldiselt on 2T mootoriõlid kergemad ja neid kasutatakse kahetaktilistel mootoritel, nagu näiteks muruniidukitel, mootorsaanidel ja paatidel. Need õlid tuleb segada kütusega, et mootoriõli saaks õigesti mootori sissepritse kaudu määrida.

               

4T mootoriõlid on tavaliselt raskemad ja neid kasutatakse neljataktilistel mootoritel, nagu autod, mootorrattad ja ATV-d. Need õlid on mõeldud kasutamiseks eraldi mootoriõli paakides, kus nad jõuavad mootorisse spetsiaalse õlifiltri kaudu.

              

2T mootoriõlid

2T mootoriõlid on tavaliselt valmistatud mineraalõlist või sünteetilisest õlist ning neil on erinev viskoossus. Kuna 2T mootorid tekitavad palju rohkem suitsu, vajavad nad spetsiaalset õli, mis võib mootorit puhastada ja kaitsta. Kõige tavalisemad 2T mootoriõlide tüübid on:

            

Mineraalõlide baasil õlid - need on tavaliselt odavamad kui sünteetilised õlid, kuid nad ei kesta nii kaua ja neil pole kõrgemat jõudlust nagu sünteetilistel õlidel.

                

Sünteetiliste õlide baasil õlid - neid õlisid peetakse tavaliselt paremateks kui mineraalõlide baasil õlid, sest nad on vastupidavamad ja pakkuvad paremat kaitset mootorile. Samuti on neil parem jõudlus.

             

Pool-sünteetilised õlid - need õlid sisaldavad nii mineraal- kui ka sünteetilist õli ning neid peetakse tavaliselt parimaks valikuks, kuna neil on nii head omadused nagu sünteetilistel õlidel, kuid neil on madalam hind kui puhtal sünteetilisel õlil.

              

Kui otsite 2T mootoriõli, peate meeles pidama, millist tüüpi mootorile seda kasutatakse, millist tüüpi õli soovitab teie mootori tootja, millised on selle õli jõudlusomadused ning milline on teie eelarve.

               

4T mootoriõlid

4T mootoriõlid on valmistatud mineraalõlist, sünteetilisest õlist või nende kahe segu pool-sünteetilisest õlist. 4T mootoriõlid on tavaliselt paksemad kui 2T mootoriõlid ning neid tuleb vahetada harvemini. Kõige tavalisemad 4T mootoriõlide tüübid on:

Mineraalõlide baasil õlid - need on tavaliselt odavamad

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.