Siselukk

Aktiivsed filtrid

Moodne autotööstus pakub tänapäeval laias valikus erinevaid sõidukite turvalisust suurendavaid seadmeid ja lisavarustust. Üks oluline osa sõiduki turvalisuses on siselukk. Siselukk on autoosade hulgas üks olulisemaid, kuna see tagab sõiduki ohutuse, kaitseb varguste ja volitamata ligipääsu eest ning võimaldab sõidukis mugavalt ja turvaliselt viibida. Käesolevas artiklis uurime lähemalt siselukke autotööstuses, nende erinevaid tüüpe, omadusi ja eeliseid ning kuidas neid valida ja paigaldada autopoodides.

        

Siselukk on süsteem, mis võimaldab juhil ja reisijatel kontrollida sõiduki uste avamist ja sulgemist. See võib olla mehaaniline või elektrooniline ning sõltuvalt autotootjast ja mudelist võib sisaldada erinevaid turvafunktsioone ja mugavusomadusi. Siselukk on tavaliselt paigaldatud iga sõiduki uksesse, sealhulgas esiuksele, tagauksele, pagasiruumi uksele ja kaasreisijate ustele.

        

Siselukkude tüübid

        

Siselukke on mitmeid erinevaid tüüpe, mis erinevad nende tööpõhimõtte, avamismeetodi ja turvafunktsioonide poolest. Järgnevalt vaatleme mõningaid levinumaid siselukutüüpe autotööstuses:

        

1. Mekaaniline siselukk: See on traditsiooniline lukusüsteem, mis kasutab mehaanilisi komponente, nagu võtmed, silindrid ja kinnitused, uste avamiseks ja sulgemiseks. Mekaanilised siselukud on tuntud oma vastupidavuse ja lihtsa konstruktsiooni poolest ning neid on lihtne paigaldada ja hooldada. Need sobivad hästi neile, kes hindavad lihtsust ja usaldusväärsust.

2. Elektrooniline siselukk: See on täiustatud lukusüsteem, mis kasutab elektroonikakomponente, nagu andurid, mootorid ja elektroonilised juhtimisseadmed, uste avamiseks ja sulgemiseks. Elektroonilised siselukud pakuvad tavaliselt rohkem turvafunktsioone ja mugavusomadusi võrreldes mehaaniliste lukkudega. Näiteks võib elektrooniline siselukk olla seotud sõiduki kesklukustussüsteemiga, võimaldades avada ja sulgeda kõiki uksi korraga või kaugjuhtimispuldist. Samuti võib see sisaldada automaatset lukustamise ja avamise funktsiooni, võtmeta käivitamist, elektroonilist võtit või võtmeta käivitamist, mis lisab turvalisust ja mugavust sõidukikasutajale.

3. Biomeetriline siselukk: See on uuenduslik lukusüsteem, mis kasutab inimkeha bioloogilisi tunnuseid, nagu sõrmejäljed, silmaiirised või näotunnused, uste avamiseks ja sulgemiseks. Biomeetrilised siselukud on äärmiselt turvalised, kuna need nõuavad autentimist ainult autot omanud isikult. Need pakuvad ka mugavust, kuna ei vaja füüsilist võtit või parooli. Siiski on biomeetrilised siselukud praegu veel suhteliselt kallid ja neid ei leidu veel laialdaselt autotööstuses.

4. Kaugjuhitava siseluku süsteem: See on täiustatud elektrooniline lukusüsteem, mis võimaldab autot omanikul avada ja sulgeda uksi kaugjuhtimispuldi või nutitelefoni abil. Kaugjuhitavad siselukud on mugavad, kuna võimaldavad juhil juhtida uste avamist ja sulgemist kaugemalt ning lisada turvalisust, kuna võimaldavad täpset kontrolli selle üle, kes saab sõidukisse ligi pääseda.

Liitu kohe uudiskirjaga

Liituge, et saada osa allahindlustest ja pakkumistest

Product added to compare.